Κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι απολύσεις με πρόσχημα τον ιό
Στην απαγόρευση των απολύσεων από επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω κορωνοϊού αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση

Έπειτα από απανωτά κρούσματα αντεργατικής εργοδοτικής συμπεριφοράς, με το πρόσχημα του κορωνοϊού, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει μέτρα και να απαγορεύσει τις απολύσεις εργαζόμενων από επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε εντολή στο επιτελείο του να συμμαζέψει την κατάσταση, ενώ η κυβέρνηση ανέφερε πως δε θα δώσει κανένα βοήθημα και καμία αποζημίωση σε όσες επιχειρήσεις απολύσουν εργαζόμενους σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, σαν αυτή που βιώνει η χώρα αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, στην απαγόρευση των απολύσεων από επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω κορωνοϊού αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι καμία επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πακέτο μέτρων διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, δεν μπορεί να κάνει απολύσεις.

Στις 12:00 οι σχετικές ανακοινώσεις

Σήμερα (18/03) στις 12:00 το μεσημέρι, θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις οι Υπουργοί Οικονομιών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μαζί με μία δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση που ένας εργοδότης προχωρήσει σε απολύσεις, θα αποκλειστεί αυτόματα από τα οικονομικά κίνητρα που περιλαμβάνει το πακέτο ενισχύσεων ύψους 2 δισ. ευρώ που θα έρθει στην οικονομία μετά τον κορωνοϊό.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες επίσης, εργαζόμενος που απολυθεί όσο η επιχείρηση παραμένει κλειστή, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό και προσφύγει στη δικαιοσύνη, τότε, αναμένεται και να δικαιωθεί.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να νομοθετηθούν και εφαρμοστούν σε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορωνοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δικαιούνται βοήθημα – ειδική αποζημίωση μέχρι 400 ευρώ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατεπείγοντα μέτρα σε ΦΕΚ – Τι θα ισχύσει με επιδόματα, οφειλές, εκδηλώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;