"Δεν είμαστε μόνοι": Η νέα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τον κορωνοϊό.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με διευθυντή τον καθηγητή Λάμπη Παπαγεωργίου, αντιλαμβανόμενοι την κρίση που βιώνουν οι πολίτες λόγω του εγκλεισμού στο σπίτι προκειμένου να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός έλαβαν από κοινού την απόφαση δημιουργίας τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης.

Εκτός από τηλεφωνική γραμμή προσφέρονται και ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) προκειμένου να προσφέρουν ένα στήριγμα στα άτομα που νιώθουν ψυχολογικά αβοήθητοι εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού και βιώνουν αισθήματα όπως το παθολογικό άγχος, ο παθολογικός φόβος και το άγχος γενικότερα.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το επιστημονικό διδακτικό προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής.

Ώρες λειτουργίας

(i) Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας -Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297 957 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ (μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες)

-Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289 240 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ

Την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας συντονίζουν η καθηγήτρια Ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Μαρίνα Οικονόμου και ο καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών Γιάννης Ζέρβας.

(ii) Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψη Οι παρακάτω Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο από 9 π.μ. έως 7 μ.μ. Ειδικότερα μπορεί κανείς να καλέσει μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Skype τις παρακάτω Γραμμές Βοήθειας.

  • Γραμμή Βοήθειας 1: Aiginitio1 (Skype account)
  • Γραμμή Βοήθειας 2: Aiginitio2 (Skype account)
  • Γραμμή Βοήθειας 3: Aiginitio3 (Skype account)
  • Γραμμή Βοήθειας 4: Aiginitio4 (Skype account)
  • Γραμμή Βοήθειας 5: Aiginitio5 (Skype account)

Τις γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής ψυχίατρος δρ. Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτιδα ψυχολόγος δρ. Θεοδώρα Σκαλή.

«Μένουμε Σπίτι – Δεν είμαστε μόνοι – Μπορούμε να αναζητήσουμε ψυχολογική στήριξη και βοήθεια»

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων (Vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;