Κορωνοϊός: Κλειστές καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις
Ανοιχτά μόνο φαρμακεία, καταστήματα λιανικής και σούπερ μάρκετ λόγω κορωνοϊού.

Καθώς τα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα μας αυξήθηκαν ραγδαία φτάνοντας από τα 117 στα 190 ανακοινώθηκαν νέα μέτρα.

Πριν λίγο το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, έφτασαν τα 190 δηλαδή 73 επιπλέον σε σχέση με χθες, και γι’αυτό το λόγο επεκτείνονται οι απαγορεύσεις.

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής.

Μένουν ανοιχτά φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα η εξάπλωση του κορωνοϊού συνεχίζεται στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από τα συνολικά νέα κρούσματα υπάρχουν 11 τα λεγόμενα «ορφανά», εκ των οποίων τα 9 στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι, ενώ έχουν έλεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας.», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Στη συνέχεια δικαιολογώντας την λήψη νέων μέτρων ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

“Το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον επειδή παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα και δεύτερον επειδή τα μέτρα αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται”, είπε ο κ. Κικίλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε αναστολή των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 73 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν – Συνολικά 190

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;