Κορωνοϊός στην Ελλάδα - Επιβεβαιώθηκε και όγδοο κρούσμα: Ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη
Και 8ο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 04/03/2020, και όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, ο οποίος είχε στενή επαφή με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο άνδρας από τη Θεσσαλονίκη παραμένει αυτή τη στιγμή σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη) δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

8ο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ελλάδα

Το 8ο κρούσμα της νόσου αφορά έναν μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη της 38χρονης γυναίκα στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωναϊός στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνεται το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.”

Τα υπόλοιπα κρούσματα:

Ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσίασε χτες στο Υπουργείο Υγείας, τα τελευταία δεδομένα για τα κρούσματα κορωναϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού και όλοι οι ασθενείς είναι σε «καλή κατάσταση», εκδηλώνοντας μόνο ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολογίας, έχουν ιχνηλατηθεί και ελεγχθεί 270 επαφές του περιβάλλοντος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ οι έλεγχοι που έχουν γίνει είναι υπερδιπλάσιοι – 570 – και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει γίνει και δεύτερο τεστ για ύποπτες περιπτώσεις.

Δείτε ακόμα:

Κορωναϊός: Συμπτώματα & τρόποι προφύλαξης – Αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;