Τι σημαίνει να είσαι Top Employer;
Το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Top Employer αναγνώρισε τις εταιρείες που αρίστευσαν για τις εργασιακές τους συνθήκες, για το 2020 κι εμείς αναρωτιόμαστε πώς είναι, άραγε, να δουλεύεις για έναν Top Employer;

Πόσο σημαντική είναι η αναγνώριση αυτή για μία εταιρεία και τους ανθρώπους της;

Top Employer σημαίνει ότι οι πρακτικές Ανθρώπινου Δυναμικού που εφαρμόζεις εμπλουτίζουν την εργασιακή πραγματικότητα των εργαζομένων σου, όπως ακριβώς ορίζουν οι προϋποθέσεις του ανεξάρτητου ομώνυμου Ινστιτούτου. Οι εταιρείες που συμμετέχουν κι έχουν αναγνωριστεί απ’ το παγκόσμιο πρόγραμμα πιστοποίησης ως Top Employers αποτελούν λαμπρά παραδείγματα αφοσίωσης στις πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, καθώς δεσμεύονται συνεχώς να ενδυναμώνουν τους εργαζόμενους τους, προσφέροντάς τους έναν καλύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Το εν λόγω πρόγραμμα πιστοποίησης είναι διεθνές και έχει αναγνωρίσει περισσότερους από 1.500 Top Employers σε 118 χώρες στις 5 ηπείρους, μέσα από την έρευνα HR Best Practice Survey και πάνω από 100 ερωτήσεων, εξετάσθηκαν 10 κατηγορίες πρακτικών Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού:

-Στρατηγική Ανάπτυξης Ταλέντων
-Σχεδιασμός για το Ανθρώπινο Δυναμικό
-Απόκτηση Ταλέντων
-Ένταξη νέων ταλέντων
-Εκπαίδευση και Ανάπτυξη
-Διαχείριση Απόδοσης
-Ανάπτυξη Ηγεσίας
-Καριέρα και Διαχείριση Διαδοχής
-Αμοιβές και Παροχές
-Κουλτούρα

Η L’Oréal Hellas αναγνωρίστηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά με τη διάκριση ως Top Employer για την αριστεία της στις εργασιακές συνθήκες και τις πρακτικές Ανθρωπίνου Δυναμικού. Αποφασίσαμε, να επισκεφθούμε τα γραφεία τους για να δούμε από κοντά. Εκεί συναντήσαμε 5 εργαζόμενους της και μιλήσαμε μαζί τους, δείτε τι μας είπαν.

Αλεξάνδρα Ρόθου, Product Manager Vichy, Active Cosmetics Division

Το να δουλεύεις στην L’Oréal Hellas είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, δημιουργικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό. Αυτά που με εμπνέουν περισσότερο είναι οι άνθρωποι, η κουλτούρα της εταιρίας και φυσικά τα προϊόντα. Στην L’Oréal Hellas συναντάς ανθρώπους που θέλουν να βρίσκονται εδώ, είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, έχουν πάθος με τη δουλειά και το προϊόν τους και προέρχονται από διαφορετικά backgrounds. Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον το οποίο σε κινητοποιεί να είσαι πιο δημιουργικός και αποδοτικός και φυσικά σου δίνει την δυνατότητα να μάθεις πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Δουλεύοντας στην L’Oréal Hellas, μπορείς να νιώσεις πως στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος, η ενδυνάμωση και η εξέλιξή του.

Υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες να εκπαιδευτείς, να εξερευνήσεις νέες ιδέες και πρακτικές και να αναλάβεις ρίσκα αν αυτό πρόκειται να σε πάει μπροστά. Δίνεται έμφαση στο να μπορεί κανείς να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα γίνεται, πράγμα που είναι εμφανές ακόμη και στον ίδιο τον εργασιακό χώρο, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και προσφέρει νέες δυνατότητες. Φυσικά είναι εξίσου και ίσως περισσότερο σημαντικό το να δουλεύεις σε μία εταιρεία που έχει ως προτεραιότητά την ηθική σε ότι αφορά στον άνθρωπο αλλά και στο περιβάλλον, πράγμα που συμβαίνει με τη L’Oréal. Είναι σπουδαίο το να πιστεύεις στο προϊόν και την μάρκα σου. Σε κινητοποιεί και δίνει νόημα στη δουλειά που κάνεις. Τα προϊόντα και τα brands στην L’Oréal έχουν κάτι να πουν και να προσφέρουν στον καταναλωτή και αυτό κάνει τη δουλειά μας πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Νεκτάριος Παπαθανάσης, Corporate Financial Controller

Στη δουλειά μας αυτό που όλοι αναζητούμε, είναι ένα όμορφο περιβάλλον εργασίας, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, ενδιαφέρον αντικείμενο και δίκαιες απολαβές. Η L’Oréal Hellas είναι μια εταιρία που σου παρέχει όλα τα παραπάνω, ειδικά σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό από την πολιτική και οικονομική κρίση, οδηγώντας παράλληλα στην φυγή του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό (“Brain drain”). Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, που η L’Oréal, για 2η συνεχόμενη χρονιά, διακρίθηκε ως Top Employer στην Ελλάδα.

Η L’Oréal Hellas είναι μια εταιρεία χωρίς στεγανά, μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου και σου δίνει χώρο να δράσεις, να πάρεις πρωτοβουλίες και να αναπτυχθείς σαν επαγγελματίας. Είναι μια εταιρεία που βασίζεται στη διαφορετικότητα ανθρώπων και κουλτούρας, αγκαλιάζει τις νέες ιδέες και πρωτοβουλίες, σε προτρέπει να παίρνεις ρίσκα, να μαθαίνεις μέσα από αυτά και να γίνεσαι καλύτερος. Ο σεβασμός, η ακεραιότητα, η διαφάνεια και το θάρρος είναι οι 4 βασικές αξίες που την διέπουν, γεγονός που θέτει το κατάλληλο πλαίσιο για βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας και υπερηφάνειας στους εργαζομένους της.

Μιχάλης Καφατσάκης, Retail Manager Makeup, Consumer Products Division

Είναι ένα δημιουργικό ταξίδι! Κάθε μέρα είναι διαφορετική και σου δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθείς με πολλές διαφορετικές πτυχές της αγοράς. Η L’Oréal είναι ένας οργανισμός που προσφέρει λύσεις περιποίησης και ομορφιάς καθολικά, μέσα από διαφορετικές μάρκες, κατηγορίες και κανάλια διανομής. Αυτό σου επιτρέπει να έρχεσαι σε επαφή με πλούσιο όγκο πληροφοριών, γνωστικών αντικειμένων και πρακτικών.

Είναι γεγονός ότι ο οργανισμός συνεχώς αλλάζει για να μπορεί να είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από την αγορά, δημιουργώντας νέες τάσεις και καινοτόμες προτάσεις τόσο σε προϊόντα, όσο και σε καμπάνιες επικοινωνίας. Το να είσαι μέλος μίας τέτοιας ομάδας σου δίνει τη δυνατότητα να εξελίσσεσαι συνεχώς και να επαναπροσδιορίζεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η L’Oréal επενδύει σημαντικά στο να σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια, μέσα από εκπαιδεύσεις, προγράμματα shadowing και σεμινάρια, ώστε να δημιουργήσει τις συνθήκες για την συνολική ανάπτυξή σου. Το να εργάζεσαι λοιπόν σε έναν τέτοιο οργανισμό σου δημιουργεί την ασφάλεια και το κίνητρο για να προσπαθείς κάθε μέρα για το καλύτερο. Αυτό που ξεχωρίζει και με εμπνέει καθημερινά είναι οι άνθρωποι.

Η L’Oréal σου δίνει τη δυνατότητα να συνεργάζεσαι με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους. Ο καθένας ξεχωρίζει για την εμπειρία, τις δεξιότητες, το ταλέντο αλλά κυρίως για το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Αυτό είναι που συνθέτει ομάδες που είναι μοναδικές, όχι μόνο για την ικανότητά τους, αλλά και για το συνολικό κλίμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας που είναι πάντα προτεραιότητα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι όλες οι ομάδες προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το όφελος αυτού σε προσωπικό επίπεδο είναι να αναζητάς συνεχώς το επόμενο βήμα, την νέα ιδέα και την καινοτομία σε όλους τους τομείς για να πετύχεις οποιοδήποτε στόχο. Τέλος, η ανακαίνιση στον ίδιο το χώρο εργασίας που ολοκληρώθηκε το 2019 και μετέτρεψε τα γραφεία μας σε ένα άκρως νέο, δημιουργικό και τεχνολογικά εξελιγμένο περιβάλλον. Περνώντας το 1/3 της ημέρας στο χώρο εργασίας, το να δουλεύεις σε εντελώς καινούργια γραφεία αλλάζει και την καθημερινότητα αλλά και την διάθεση.

Αντώνης Δεληγιάννης, Key Account Manager, Professional Products Division

Το να εργάζεσαι στη L’Oréal είναι μια μοναδική εμπειρία! Ο συνδυασμός της δημιουργικότητας, της εξέλιξης και της ομαδικότητας σε κάνει πραγματικά να απολαμβάνεις τη κάθε στιγμή. Έχω ερωτευτεί την κουλτούρα της εταιρείας, διότι ενθαρρύνει τους ανθρώπους, προωθεί τη διαφορετικότητα και παρέχει πολλαπλές ευκαιρίες εξέλιξης.

Υπάρχει ελευθερία στο να λαμβάνω δράση και να παίρνω γρήγορα πρωτοβουλίες. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες να ασκήσω τις επιχειρηματικές μου ικανότητες, σε ένα πλαίσιο που με βοηθάει να βγάλω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, μαζί με τον καλύτερο μου εαυτό.

Το να εργάζομαι και να συμβάλλω με το τρόπο μου στο να βγαίνουν προϊόντα που χρησιμοποιούν όλοι, από τις οικογένειες μας, τους φίλους αλλά και ανθρώπους που γνωρίζουμε καθημερινά εκτός του ότι με κάνει περήφανο, με εμπνέει και μου δίνει κίνητρο καθημερινά. Η διαφορετικότητα στους ανθρώπους και τις ομάδες, προσδίδει μια ξεχωριστή εμπειρία εξέλιξης και γνώσης του να μαθαίνεις από το διαφορετικό. Μέσω της μεγάλής διαφορετικότητας, η κάθε μέρα έχει κάτι νέο και συναρπαστικό.

Παράλληλα, οι αξίες, η καινοτομία στο τομέα της τεχνολογίας, η χρήση digital εργαλείων και η αφοσίωση στην εφαρμογή αειφόρων πρακτικών με κάνει να αισθάνομαι ότι η L’Oréal εξελίσσει και αναβαθμίζει την αγορά των καλλυντικών προϊόντων, δίνοντας σκοπό σε ότι πράττουμε όλοι καθημερινά.

Ράνια Καρελλάκη, Store Manager NYX PM

Για εμένα το να εργάζομαι στην L’Oréal Hellas είναι σαν να δουλεύω σε μία μεγάλη οικογένεια. Είναι μία εταιρεία ανθρωποκεντρική που νοιάζεται για τους εργαζόμενους της. Νιώθω ότι θέλει οι άνθρωποί της να είναι χαρούμενοι με την εργασία τους και δεν κρύβω, ότι είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που αγαπάει πολύ την δουλειά του και χαίρεται να εργάζεται για την L’Oreal. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό γεγονός για εμένα είναι ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια και οι κόποι ανταμείβονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όσον αφορά την καθημερινότητά μου, δεν διαδραματίζεται στο γραφείο αλλά σε κατάστημα retail και συγκεκριμένα στην NYX Professional Makeup της Γλυφάδας, όπου είμαι Store Manager. Το ταξίδι μου στην NYX δεν έχει χάσει καθόλου το ενδιαφέρον του εδώ και τρία χρόνια περίπου.

Είναι ένας απίστευτα ενδιαφέρων χώρος εργασίας, με πολύ χρώμα, πολλή έμπνευση λόγω των συχνών νέων λανσαρισμάτων και φυσικά με πολλά και διαφορετικά challenges που καλούμαι να αντιμετωπίσω, τα οποία μου δίνουν κίνητρο για να γίνομαι συνεχώς καλύτερη.

Η καθημερινότητά μου έχει σαν επίκεντρο την ομάδα και την συνεργασία και όταν συναναστρέφεσαι όλη μέρα με ανθρώπους το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χάνεις ποτέ το ενδιαφέρον σου και έχεις κάθε ημέρα κάτι νέο να μάθεις, κάτι νέο να μεταδώσεις και κάτι καινούριο να αντιμετωπίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;