Έφοδος των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ - Χημικά & Πετροπόλεμος στην Πατησίων
Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Πατησίων και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι την οδό Κοδριγκτώνος

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και περίπου μιάμιση ώρα, επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ένταση επικρατεί από σήμερα, το μεσημέρι της Τρίτης, 25/02, στην ΑΣΟΕΕ, όπου περίπου 70 άτομα βγήκαν έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ, έστησαν οδόφραγμα, οπότε διακόπηκε η κυκλοφορία επί της οδού Πατησίων.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένας ειδικός φρουρός έβγαλε και πρόταξε το όπλο του, απειλώντας ευθέως άτομα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, προτού φυγαδευτεί με τη βοήθεια των ΜΑΤ.

Το επεισόδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και ώρα επικρατεί ένταση στην περιοχή, με δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότων λάμψης εναντίον ομάδας νεαρών.

Γύρω στις 5.30 το απόγευμα, δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να περιορίσουν τα επεισόδια, ενώ αυτή την ώρα η Πατησίων είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι την οδό Κοδριγκτώνος.

Το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις στις 24/02 μέσα στον χώρο της πρώην ΑΣΟΕΕ:

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΓΑΔΑ, αναφέρει σχετικά με το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα εξής:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;