Κορωναϊός:
Αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τον όρο "πανδημία"

Συναγερμός έχει σημάνει για τον κορωναϊό και στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία, καθώς ο ιός εξαπλώνεται και πλέον στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «πανδημία» αναφερόμενος στον κωροναϊό, παρόλα αυτά, το ξέσπασμα του ιού παραμένει μια “παγκόσμια επείγουσα κατάσταση”, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Ωστόσο, οι φόβοι για πιθανή πανδημία του κορωναϊού αυξήθηκαν σήμερα, (24/02), μετά τη ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων στο Ιράν, στην Ιταλία και στη Νότια Κορέα και, παρότι η Κίνα έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, καθώς στην Κίνα μειώθηκε ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο ΠΟΥ κήρυξε «επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος» (γνωστή με τα αρχικά PHEIC) το ξέσπασμα του νέου κωροναϊού που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Wuhan της Κίνας.

Κορωναϊός: Έτσι ζουν οι κάτοικοι της κινεζικής πόλης Wuhan

Στόχος ήταν να βοηθηθούν οι χώρες που έχουν ασθενέστερα συστήματα υγείας, ώστε να τα ενισχύσουν, ενώ από τότε, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΠΟΥ, ο ιός εξαπλώθηκε και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερα από 77.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα, ανάμεσα στα οποία, 2.445 θάνατοι, 1.769 κρούσματα και 17 θάνατοι σε 28 άλλες χώρες.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Ανχάνομ Γκεμπρεγιέσους, δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθούμε τον ιό 24 ώρες το 24ωρο… Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η κατάστασή μας είναι ότι παραμένουμε σε ένα στάδιο όπου είναι πιθανός ο περιορισμός του με το παράθυρο ευκαιρίας να αρχίζει να κλείνει».

Δείτε κι αυτό:

Κορωναϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ιταλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;