Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφτηκε τον Τζούλιαν Ασάνζ στη βρετανική φυλακή
Τον ιδρυτή των Wikileaks επισκέφτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη φυλακή υψηλής ασφαλείας Belmarsh στο Λονδίνο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τον πατέρα του ιδρυτή των Wikileaks, επισκέφτηκε τον 48χρονο ακτιβιστή και προγραμματιστή, Τζούλιαν Ασάνζ, στη φυλακή Belmarsh στην Αγγλία, όπου και κρατείται.

«Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας τους παριστάμενους ρεπόρτερ να φροντίσουν να μαθευτεί, γιατί θα είναι οι επόμενοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αυστραλός εμπνευστής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, σαπίζει στη φυλακή «μόνο και μόνο γιατί αποκάλυψε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, από ανθρώπους που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν στο ελάχιστο τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά αντίθετα πλούτισαν απ’ αυτές», ενώ ταυτόχρονα ζητά κι εκείνος να μην εκδοθεί ο Ασάνζ στις ΗΠΑ.

«Πρέπει να σταματήσουμε την έκδοσή του, στο όνομα 300 χρόνων προόδου, τριών αιώνων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στη Δύση και στον κόσμο».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε επίσης στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση από τον έξω κόσμο, με το μυαλό του, ωστόσο, να παραμένει σε εγρήγορση, αφού, όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Ήρθα για να του δώσω θάρρος και κατέληξα να αντλώ δύναμη από αυτόν. Είναι μια Δύναμη της Φύσης».

Υπενθυμίζουμε ότι η πιθανή έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, για τις κατηγορίες της κατασκοπείας, προβλέπουν από τον νόμο μέχρι και 175 χρόνια κάθειρξη.

Τζούλιαν Ασάνζ: Ενάντια στην έκδοσή του στις ΗΠΑ το Συμβούλιο της Ευρώπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;