Πώς η K-pop μετασχηματίζει την παραδοσιακή αρρενωπότητα
Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας έχει ξεκινήσει να επανεξετάζει την αισθητική που πλαισιώνει την αρρενωπότητα

Η K- Pop (Korean Pop) είναι αυτό το πλήρως ανερχόμενο μουσικό ρεύμα από τη Νότια Κορέα, που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να “εκτοπίσει” από τα charts ακόμη και διάσημα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, βλέπε Taylor Swift.

Η K-pop διακρίνεται από έντονες και πολύχρωμες στυλιστικές επιλογές, catchy ρυθμό και χορογραφίες, ενώ, παρότι εμπορικό όρος, διαφέρει από την κλασική pop, ούσα αρκετά πιο extravagant.

Για το τελευταίο επεισόδιο του Define Beauty, λοιπόν, ο σκηνοθέτης Dee Shin με έδρα τη Σεούλ, εξερευνά το πώς η βιομηχανία της ψυχαγωγίας ουσιαστικά επανεξετάζει την αισθητική και τους “κανόνες” που πλαισιώνουν την παραδοσιακή αρρενωπότητα, όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Έχοντας περισσότερους από 16 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, ο Suho (Exo), ο Joohoney (Monsta X), ο Hyunsik Lim (BtoB), ο Taehyun Nam (South Club) και τραγουδιστής Jeong Sewoon συζητούν μεταξύ τους για την εμπορευματοποίηση (και) της αρσενικής ομορφιάς.

Το παρακάτω βίντεο του NOWNESS εξετάζει την επίδραση της k-pop, αναλύοντας το πώς το μουσικό αυτό ρεύμα έχει καταφέρει να μετασχηματίσει την έννοια της “παραδοσιακής” αρρενωπότητας.

Δες κι αυτό:

KPop: 6 συγκροτήματα για να την μάθεις κι εσύ που δεν έχεις ιδέα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;