Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα 2020
Πώς αμείβεται η εργασία την Καθαρά Δευτέρα 2020

Οι επόμενες αργίες, όπως το Πάσχα και η καθαρά Δευτέρα 2020, είναι κοντά και αποτελούν μια καλή αφορμή για ξεκούραση από την καθημερινότητα, roadtrip ή απλή εκδρομή στην εξοχή για πικ νικ και πέταγμα χαρταετού.

Σε ό, τι αφορά συγκεκριμένα την Καθαρά Δευτέρα 2020, πολλοί είναι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που αναμένεται να εργάζονται την ημέρα αυτή, η οποία φέτος «πέφτει» στις 2 Μαρτίου 2020.

Καθαρά Δευτέρα 2020: Πώς αμείβεται η εργασία την ημέρα αυτή

Το Neolaia.gr σας ενημερώνει σχετικά με το πώς πρέπει να πληρώνονται όσοι εργάζονται την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 2020.

Παρότι η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηριστεί αργία από διάταξη ΣΣΕ. Δηλαδή, από κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, δε θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ, όσοι και όσες αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Επιπλέον, αν παρότι η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηριστεί «πρόσθετη εορτή αργία» για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, τότε, για πλήρη απασχόλησή τους, οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους και επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογιστεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Δείτε ακόμα:

Πάσχα 2020: Αυτή την ημερομηνία “πέφτει” φέτος

Τσικνοπέμπτη 2020: Πώς γιορτάζεται η μέρα των κρεατοφάγων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;