Απεργία σήμερα για το ασφαλιστικό - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αθήνα (18/02)
Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η 24ωρη απεργία έχει κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αθήνα

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ λόγω των έντονων κινητοποιήσεων, κλειστές είναι πολλές οδοί της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη από νωρίς το πρωί, η Τροχαία βρίσκεται στα πιο κεντρικά σημεία των περιοχών προκειμένου να διευκολύνει τη διέλευση των οχημάτων αφού όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ακινητοποιημένα.

Από τις 11:00 το πρωί της Τρίτης (18/02), κλειστοί παραμένουν οι εξής δρόμοι:

– Στην οδό Πατησίων από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας

– Στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της Ιεράς Οδού

– Στη λεωφόρο Βασ. Αμαλίας από το ύψος της οδού Αθ. Διάκου

– Στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη

– Στην οδό Αθ. Διάκου από το ύψος της Αρδηττού.

Την ίδια ώρα, στη λεωφόρο Συγγρού έχει δημιουργηθεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας, στην Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη Μεσογείων, στην άνοδο της Αλεξάνδρας και στη Βουλιαγμένης και προβλήματα παρατηρούνται και στον περιφερειακό του Καρέα, και στην Κατεχάκη στο ύψος των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Μετά δυσκολίας γίνεται η διέλευση των οχημάτων και στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

“Χειρόφρενο” στα ΜΜΜ

«Χειρόφρενο» σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό, τραμ και μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό θα μείνει η χώρα, ενώ και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνουν δεμένα λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΕΝΕΝ σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης και ο Προαστιακός και τα τρένα.

Όπως ανακοίνωσε στις 6.30 το πρωί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, “λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητη απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός”.

Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλα οχήματα.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ :

«Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία.»

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν τα εξής:

«Ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι «κόστος» ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.»

24ωρη απεργία έχει κηρύξει επίσης και το Σωματείο των οικοδομών και η Ομοσπονδία των λογιστών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο «διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με το Ν. 4336/15 (τρίτο μνημόνιο), ενώ διατηρούνται και τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν, μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της:

«το Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών Αντιασφαλιστικών Νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;