Οι άνθρωποι που φοράνε μαύρα χρώματα είναι πιο ελκυστικοί σύμφωνα με μία νέα έρευνα!
Μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το μαύρο χρώμα στα ρούχα είναι δείκτης αυτοπεποίθησης, ελκυστικότητας και... εξυπνάδας!

Το μαύρο είναι γενικά ένα από τα χρώματα που προτιμάμε για τα ρούχα μας στην καθημερινότητά μας. Πέρα του ότι μας βοηθάει στο να δείχνουμε μία πιο λεπτή σιλουέτα, το χρώμα αυτό έχει και άλλα θετικά. Μάλιστα, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το μαύρο σε κάνει να φαίνεσαι ότι έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνεσαι πιο ελκυστικός!

Κι όμως!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ένα online κατάστημα της Μεγάλης Βρετανίας. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα. Οι ερευνητές έδειξαν φωτογραφίες ανθρώπων από το αντίθετο φύλο στους συμμετέχοντες και το μόνο που άλλαζαν ήταν το χρώμα της μπλούζας τους.

Μετά τους ζήτησαν να αντιστοιχίσουν το χρώμα της μπλούζας με κάποιο χαρακτηριστικό. Και το μαύρο χρώμα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις (ή και σε πολλές δεύτερες θέσεις) σε θετικά χαρακτηριστικά όπως το σεξαπίλ, η αυτοπεποίθηση, η ελκυστικότητα και η εξυπνάδα.

Αντίθετα, το ροζ ήταν το χρώμα που συγκέντρωσε τις υψηλότερες θέσεις σε αρνητικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, μόλις το 5% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι φορούν ροζ. Άλλα χρώματα που η έρευνα συνδύασε με την εξυπνάδα του ατόμου της φωτογραφίας ήταν το μπλε, το άσπρο και το πράσινο.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο της έρευνας για το μαύρο χρώμα ήταν ότι επιλέχθηκε ως το χρώμα που θα σε βοηθήσει να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες υποστήριξαν ότι τραβάει την προσοχή, αλλά δεν κάνει αυτόν που το φοράει να φαίνεται απελπισμένος.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 66% των γυναικών υποστηρίζει ότι το μαύρο χρώμα είναι πιο ελκυστικό στους άντρες. Και το 48% των ανδρών πιστεύει το ίδιο για τις γυναίκες!

Τέλος, τα χρώματα μαύρο και κόκκινο βγήκαν να θεωρούνται τα πιο σέξι χρώματα από την έρευνα. Ωστόσο, το κόκκινο συνδυάστηκε και με την αυταρχικότητα του ατόμου που το φοράει. Γενικά, το μαύρο συνδυάστηκε στην έρευνα αυτή αρκετά με θετικά χαρακτηριστικά που αναζητάμε να έχει κάποιος.

Οπότε, φορέστε μαύρο! Κάνει καλό!

Δες ακόμα: Είναι αλήθεια! Το αγαπημένο σου ζευγάρι παπούτσια αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;