Φοιτητική ζωή: 4 tips για να κρατήσεις τις καλύτερες σημειώσεις το καινούριο εξάμηνο
Οι τρόποι αυτοί θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις καλύτερες σημειώσεις στο νέο εξάμηνο.

Η ώρα του μαθήματος στη φοιτητική ζωή σου είναι αρκετά σημαντική. Πολλές φορές μπορεί να την έχεις χάσει από επιλογή, αλλά η αλήθεια είναι ότι το να παρακολουθείς το μάθημα θα σε βοηθήσει πολύ στη συνέχεια στις εξετάσεις, αλλά και στο διάβασμα. Πώς, όμως, θα κρατήσεις σημειώσεις γιατί δεν είναι δυνατόν να τα θυμάσαι όλα απέξω!

Θέλεις να έχεις έναν τρόπο για να κρατάς καλές σημειώσεις που θα μπορέσεις να διαβάσεις οποιαδήποτε στιγμή και θα είναι κατανοητές.

Γι αυτό σου έχουμε μερικά tips για να κρατήσεις τις καλύτερες σημειώσεις το εξάμηνο που έρχεται!

1. Προτίμησε τα ντοσιέ

Το τετράδιο μπορεί στο σχολείο να σε βοηθούσε αρκετά, αλλά εδώ θα πρέπει να μπορείς να βγάζεις και να βάζεις εύκολα σελίδες. Να προσθέτεις πράγματα ή να τα αφαιρείς. Άσε που με τα διαφορετικά φύλλα, θα μπορέσεις να έχεις συγκεντρωμένες όλες τις σημειώσεις από το ίδιο μάθημα μαζί και δε θα χρειάζεται να ψάχνεις τα διάφορα τετράδια και να κόβεις τις σελίδες.

2. Χρώμα

Το χρώμα δεν είναι για να σε βοηθήσει τώρα που θα τις κρατάς, αλλά για όταν θα τις διαβάζεις. Βλέπεις, όταν το χρώμα είναι ένα στο κείμενο που διαβάζεις είναι αρκετά εύκολο να αφαιρεθείς και να σκέφτεσαι διαφορετικά πράγματα. Όμως, αν έχει αρκετά χρώματα ο εγκέφαλός σου θα συγκεντρωθεί μόνο στην πληροφορία!

3. Λέξεις/ Σύμβολα

Δε χρειάζεται να γράφεις κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του καθηγητή. Μάλιστα, είναι και, σχεδόν, απίθανο να το καταφέρεις αυτό. Γι αυτό προσπάθησε να χρησιμοποιείς λέξεις κλειδιά και σύμβολα που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις σε εικόνες και να μεταφέρεις σε λίγες γραμμές όλη την πληροφορία που δίνει ο καθηγητής.

4. Ημερομηνίες

Κάθε φορά που θα ξεκινάς να γράφεις σημειώσεις, καλό είναι να γράφεις ημερομηνία και μάθημα. Να ξέρεις πότε είπατε τι και να μπορέσεις έτσι να τα ταξινομήσεις μετά στο σπίτι σου. Θα δεις ότι αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει και στο διάβασμα αργότερα!

Δες ακόμα: 5 συμβουλές για να μπεις σε πρόγραμμα στο νέο εξάμηνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2