5 συμβουλές για να μπεις σε πρόγραμμα στο νέο εξάμηνο
Το νέο εξάμηνο ξεκινάει και οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν σίγουρα.

Η εξεταστική  φτάνει στο τέλος της ή για μερικούς φοιτητές έχει ήδη φτάσει στο τέλος της. Σε περίπτωση που δεν ορκίστηκες,  μάλλον βρίσκεσαι ενώπιον ενός ακόμη εξαμήνου. Και εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε κάποιες συμβουλές προκειμένου να μπεις δυναμικά στο νέο εξάμηνο και να γίνεις ο/η συνεπής φοιτητής που κρύβεις μέσα σου.

Συμβουλή #1

Αρχικά, όσο ασήμαντο και να ακούγεται αγόρασε μία agenda ή ένα planner. Εκεί μπορείς να γράφεις τις σημαντικότερες ημερομηνίες, όπως πότε έχεις μάθημα, πότε πρέπει να παραδώσεις εργασίες, και οτιδήποτε πρέπει να θυμάσαι για την σχολή σου. Την agenda ή το planner πρέπει να το κοιτάς τουλάχιστον μία με δύο φορές την ημέρα, ώστε να μην ξεχνάς σημαντικές ημερομηνίες.

Συμβουλή #2

Πριν την έναρξη του εξαμήνου διάβασε αναλυτικά τις λεπτομέρειες που έχουν αναρτηθεί για το μάθημα. Εκεί θα ανακαλύψεις τους στόχους, τις θεματικές, την πιθανότητα απαλλακτικής εργασίας ή εργασίας που δίνει παραπάνω βαθμούς, ενώ μπορεί να αναφέρεται ακόμη και η ύλη από την αρχή του εξαμήνου. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για την επόμενη συμβουλή.

Συμβουλή #3

Φτιάξε ένα πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει τόσο την παρακολούθηση των μαθημάτων, όσο και λίγο χρόνο για μελέτη. Με αυτό τον τρόπο δεν θα πέσει όλο το διάβασμα μαζεμένο στο τέλος του εξαμήνου και θα αποφύγεις πολύ άγχος.

Συμβουλή#4

Μπορείς να δημιουργήσεις μία λίστα με ταινίες, ντοκιμαντέρ και βιβλία που σχετίζονται με τα μαθήματα σου, ώστε να αξιοποιήσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου βλέποντας ή διαβάζοντας κάτι παραπάνω. Καθ’ αυτό τον τρόπο θα κατανοήσεις καλύτερα το μάθημα, και θα μπορείς πιο εύκολα να σχηματίσεις μία δική σου σφαιρική γνώμη επί του θέματος.

Συμβουλή #5

Δεδομένου ότι το εαρινό εξάμηνο ξεκινάει κατ’ ευθείαν μετά την εξεταστική, η αλήθεια είναι πως μπορείς να νιώθεις κούραση. Στις αρχές του εξαμήνου όμως οι καθηγητές συνήθως είναι πιο χαλαροί και λιγότερο απαιτητικοί. Καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείς την συγκεκριμένη συνθήκη και να ξεκουραστείς, αφού με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφύγεις ακόμη και κάποιο κρύωμα. Φυσικά, η ξεκούραση και ο ύπνος είναι σημαντικά πάντα, οπότε φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι καλά, ακόμη κι όταν τα πράγματα ζορίσουν λίγο.

Δείτε ακόμη: 3 ιδανικά μέρη για διάβασμα στα Ιωάννινα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;