«Πολύ σοβαρή απειλή» αποτελεί ο κορωναϊός για όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Τι δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ για τον νέο κορωναϊό

Τα κρούσματα του κορωναϊού αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα σε χώρες όλου του κόσμου, γεγονός που οδήγησε την κινεζική κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικότερα μέτρα πρόληψης του ιού, κατασκευάζοντας μια νέα εφαρμογή, η οποία ανιχνεύει τον ιό και προειδοποιεί τους χρήστες αν κινδυνεύουν από την ιογενή πνευμονία.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), “Με το 99% των κρουσμάτων στην Κίνα, αυτή (η επιδημία) παραμένει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αυτή, όμως αποτελεί και πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο”.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε σήμερα ότι η επιδημία του νέου κορωναϊού αποτελεί «πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο», κάνοντας παράλληλα έκκληση στις χώρες να μοιράζονται τα δείγματα του ιού που διαθέτουν και να επιταχύνουν τις έρευνές τους για φάρμακα ή εμβόλια.

O γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσιους, δήλωσε τα εξής στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο:

«Με το 99% των κρουσμάτων στην Κίνα, αυτή (η επιδημία) παραμένει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αυτή, όμως αποτελεί και πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο».

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 42.708 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και 1.017 θάνατοι, σύμφωνα με τον Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσιους, ενώ παραμένουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του ιού, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αγορά της πόλης Ουχάν στην Κίνα.

Κορωναϊός: Έτσι ζουν οι κάτοικοι της κινεζικής πόλης Wuhan

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το βασικότερο είναι αλληλεγγύη, αλληλεγγύη, αλληλεγγύη. Αυτό ισχύει κυρίως στο μοίρασμα δειγμάτων και ακολουθιών». «Για να νικήσουμε αυτή την επιδημία χρειάζεται να μοιραζόμαστε με τρόπο ανοικτό και δίκαιο (τις πληροφορίες)».

Δείτε ακόμα:

Κορωναϊός: Νέα εφαρμογή ανιχνεύει τον ιό και προειδοποιεί τους χρήστες αν κινδυνεύουν

Κορωναϊός: Παγκόσμιος χάρτης ανίχνευσης του ιού δείχνει τα κρούσματα σε LIVE χρόνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;