Κορωναϊός: Νέα εφαρμογή ανιχνεύει τον ιό και προειδοποιεί τους χρήστες αν κινδυνεύουν
Κορωναϊός: Σε όλο και πιο δραστικά μέτρα περνά η κυβέρνηση της Κίνας

Το γεγονός ότι τα κρούσματα του κορωναϊού αυξάνονται όλο και περισσότερο σε χώρες του κόσμου, οδηγεί την κινεζική κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε δραστικότερα μέτρα πρόληψης του ιού, κατασκευάζοντας μια νέα εφαρμογή, η οποία ανιχνεύει τον ιό και προειδοποιεί τους χρήστες αν κινδυνεύουν από την ιογενή πνευμονία.

Σε συνεργασία με κρατική εταιρεία τεχνολογίας, η κυβέρνηση της Κίνας, δημιούργησε μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να προσβληθούν από τον φονικό ιό, που έχει κοστίζει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 900 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua, η εν λόγω εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε Κινέζους χρήστες και απαιτεί μόνο το όνομα, τον τηλεφωνικό αριθμό και τον αριθμό ταυτότητας του κάθε χρήστη, ώστε να εγκατασταθεί.

Η εφαρμογή που αναμένεται να σώσει πολλές ζωές σχεδιάστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Κίνας (NHC), την κρατική εταιρεία ηλεκτρονικών τεχνολογιών της Κίνας (CETC) και το κεντρικό συμβούλιο του κινεζικού κράτους.

Προς το παρόν, δεν είναι ακόμα σαφές το πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή και το κατά πόσο είναι ακριβής.

Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Κίνας αναφέρει πως με τον όρο “στενή επαφή” εννοούνται εκείνες οι περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι- χωρίς προστασία- βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο, γραφείο ή τάξη με επιβεβαιωμένο ασθενή ή οι περιπτώσεις ανθρώπων που ταξίδεψαν μαζί με φορείς του ιού.

Δείτε ακόμα:

Κορωναϊός: Παγκόσμιος χάρτης ανίχνευσης του ιού δείχνει τα κρούσματα σε LIVE χρόνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;