Περιοδικό
Οι "Πωλητές για μία ημέρα" έστειλαν το δικό τους μήνυμα και ενίσχυσαν τη σημαντική δράση, που διενεργείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendor Week)

Ηθοποιοί, μουσικοί καλλιτέχνες, μάγειρες και πολλοί άλλοι φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο τους και στάθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, παίρνοντας για μια ώρα τη θέση των πωλητών του περιοδικού “Σχεδία” και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιοδικό «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας, στις 27 Φεβρουαρίου του 2013 και πλέον κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη, κάθε μήνα.

Ανάμεσά στους “Πωλητές για μία ημέρα”: ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Μαυρίδης, η Μόλυ, η Τσίχλα και η ομάδα love radio στη Θεσσαλονίκη.


Η δράση “Πωλητές για μία ημέρα” πραγματοποιείται κάθε χρόνο, την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένη στους πωλητές ανά τον κόσμο των περιοδικών δρόμου.

Οι πωλητές της «Σχεδίας» προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η πώληση του περιοδικού αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους πωλητές να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα που θα τους επιτρέψει να βγουν από τον φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης, προσφέροντας κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Το κόκκινο γιλέκο φορέθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με τη υποστήριξη των: Έλενα Παπαδημητρίου, Βαρβάρα Δουμανίδου, Κατερίνα Ρενιέρη, Νέλη Βυζαντιάδου, Βασιλεία Μαύρου, Σοφία Γκαρανε, Χρυσόστομος Σταμούλης, Κωστής Ζαφειράκης, Νικόλ Καζαντζίδου, Αλέξανδρος Τανασκίδης και άνθρωποι από τον Φάρο του Κόσμου.

Στο Μοναστηράκι, ο Γιάννης Στάνκογλου φόρεσε το κόκκινο γιλέκο για τη δράση.

Ο Στέλιος Παρλιάρος βρέθηκε στη Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, η Άλκηστις Χαλικιά στο Μετρό Ακρόπολη, ο Γιώργος Ευγενιάδης στο Μετρό Πανεπιστήμιο, η Μάγδα Βαρούχα στην πλατεία Συντάγματος, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη στην πλατεία Κοραή, ο Δημήτρης Λιόλιος στην πλατεία Κολωνακίου, η Κλέλια Ρένεση στην πλατεία Καπνικαρέας, ο Γιάννης Στάνκογλου στην πλατεία Κολωνακίου, o Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στην πλατεία Συντάγματος, o Γιώργος Χρανιώτης στην πλατεία Κολωνακίου, οι Πέτρος Παρθένης και Σπύρος Λογοθέτης στην πλατεία Συντάγματος,ο Εμμανουήλ Πλειώνης στο Μετρό Μοναστηράκι, ο Γιώργος Σταμάτης στο Μετρό Ακρόπολη, ο Παύλος Γερουλάνος στο Μετρό Πανεπιστήμιο.

Το κόκκινο γιλέκο φόρεσαν επίσης στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, οι Ματούλα Ζαμάνη, Ελευθερία Κουμάντου, Κωστής Παπαϊωάννου.

Η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά εν ώρα δράσης, φορώντας για άλλη μια χρονιά το κόκκινο γιλέκο των πωλητών της “Σχεδίας”.

Όσοι και όσες συμμετείχαν έστειλαν το δικό τους μήνυμα και ενίσχυσαν τη σημαντική αυτή δράση, που διενεργείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendor Week), στην οποία σαφώς συμμετέχει και το ελληνικό περιοδικό δρόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;