Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2020: Η ημέρα που τιμάμε τα ελληνικά
Σήμερα, τιμάμε την ελληνική γλώσσα με την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2020.

Μία από τις πιο πρόσφατες θεσπισμένες Παγκόσμιες Ημέρες είναι η αυτή της Ελληνικής Γλώσσας. Σήμερα, λοιπόν, που είναι Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, για τρίτη συνεχή χρονιά γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2020.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας συμπίπτει με την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2017, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, όλη η εξερχόμενη αλληλογραφία του Υπουργείου Εξωτερικών προς τις εδρεύουσες στην Ελλάδα πρεσβείες και του διεθνείς οργανισμούς θα είναι γραμμένη στα ελληνικά. Μάλιστα, αυτό θα διαρκέσει για όλη την περίοδο από 9 έως 15 Φεβρουαρίου.

Τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα της Ελλάδας και της Κύπρου. Επίσης, είναι μία από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική γλώσσα είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως μειονοτική γλώσσα στην Αλβανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Τουρκία.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2020, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε στο YouTube μια καμπάνια υπό τον τίτλο “Did you know you speak Greek?”. Στα ελληνικά σημαίνει “Γνωρίζεται ότι μιλάτε Ελληνικά;”.

Το πρωτογενές υλικό απέστειλαν τα Γραφεία Δημόσιας Διπλωματίας που λειτουργούν στις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές.

Δες τη σχετική καμπάνια!

Δες ακόμα: 6 τρόποι για να βγάλεις χρήματα online όταν είσαι φοιτητής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;