Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καθηγητής πουλούσε σημειώσεις έναντι 8 ευρώ!
Η πράξη καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Αίσθηση φαίνεται ότι έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το γεγονός ότι καθηγητής πουλούσε σημειώσεις του μαθήματός του σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ.

Ο καθηγητής δίδασκε με σύμβαση στο μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία στο χειμερινό εξάμηνο και η πρόσληψή του είχε γίνει μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Η δράση του καθηγητή στα Ιωάννινα έγινε γρήγορα γνωστή, αλλά πρόλαβε να πουλήσει σημειώσεις σε 83 φοιτητές στην τιμή των 8 ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Το νεοσύστατο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τοποθετήθηκε επί του ζητήματος μέσω επίσημης ανακοίνωσης μέσω της οποίας αναφέρεται ότι θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις, και η εξέταση του μαθήματος μετατίθεται για το τέλος της εξεταστικής, οπότε και θα γίνει από τριμελή επιτροπή. Παράλληλα παγώνει η σύμβαση του συγκεκριμένου διδάσκοντα που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση του τμήματος Ψυχολογίας αναφέρει:

“Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων”.

Δείτε επίσης: Aaron Ciechanover: Ο Νομπελίστας βιολόγος έρχεται στην Ελλάδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;