Οι 5 πιο συνηθισμένες φοβίες που υπάρχουν
Αυτές είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες φοβίες που υπάρχουν!

Έχεις ακούσεις αρκετούς ανθρώπους να αναφέρονται σε διάφορες φοβίες που έχουν. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις φοβίες είναι τόσο δυνατές που το άτομο μπορεί να τρέμει μόνο και μόνο στην ιδέα να έρθει αντιμέτωπος μαζί της. Γι αυτό εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει σε μία λίστα τις πιο συνηθισμένες φοβίες που υπάρχουν!

Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις μερικές από αυτές, ή μπορεί και εσύ ο ίδιος να έχεις μία από τις παρακάτω!

1. Αραχνοφοβία

Η φοβία που έχουν πολλοί άνθρωποι στις αράχνες. Μάλιστα, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει αυτή την φοβία είναι της τάξης του 3,5 έως 6,1%! Το 55% των ανθρώπων νιώθουν ένα αίσθημα φόβου όταν βλέπουν αράχνες αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί φοβία!

2. Φοβία για τα φίδια

Είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη φοβία που έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο πράγμα. Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν την φοβία αυτή, απλά να μην το έχουν καταλάβει γιατί δεν έχουν έρθει ποτέ αντιμέτωποι με φίδια.

3. Ακροφοβία

Είναι διαφορετική από την φοβία των υψών. Έχει να κάνει περισσότερο με τις άκρες και την αίσθηση του ιλίγγου που έχουν όσοι έχουν τη φοβία αυτή όταν βρίσκονται κοντά σε άκρες!

4. Κυνοφοβία

Μπορεί μερικοί άνθρωποι να λατρεύουν τα σκυλάκια και τα κουτάβια. Άλλοι, όμως, τα τρέμουν. Μάλιστα, όταν κοιτάνε ένα σκυλί μπορεί από το μυαλό τους να περνάνε άπειρα φανταστικά και τρομακτικά πράγματα!

5. Μυοφοβία

Και όχι δεν φοβάσαι τους μύες, αλλά τους μύκητες, τα βακτήρια, όλους αυτούς τους μικροοργανισμούς που δεν μπορείς να δεις με το γυμνό μάτι. Μάλιστα, οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη φοβία συχνά χρησιμοποιούν γάντια στην καθημερινότητά τους και προσπαθούν να αποφύγουν την επαφή με το οτιδήποτε!

Δες ακόμα: Οι 8 πιο περίεργες φοβίες που έχεις ακούσει ποτέ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
20'
0 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
0'
65 - 56
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
3'
49 - 40
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;