3 (σημαντικά) πράγματα που χρειάζεσαι για να ζήσεις την ιδανική φοιτητική ζωή
Η φοιτητική ζωή είναι γεμάτη καλούς συνδυασμούς και γι' αυτό αξίζει να την απολαύσεις μέχρι τέλους

Φοιτητική ζωή: Ένα μεγάλο και συναρπαστικό κεφάλαιο. Ξέρουμε τι σημαίνει. Απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Και όχι μόνο εμείς δηλαδή, αλλά όσοι και όσες έζησαν φοιτητική ζωή (ειδικά στην Ελλάδα – ας παρεμβάλλουμε κάπου εδώ), οπότε μπορούμε με σιγουριά να σου πούμε ότι το να είσαι φοιτητής, είναι μια από τις καλύτερες φάσεις της ενήλικης ζωής. Ίσως και η καλύτερη. Don’t know. Αφήνουμε την τελική ετυμηγορία πάνω σου!

Κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή, λοιπόν, καθόμαστε και (επανα)προσδιορίζουμε τους στόχους μας, όχι πάντα με τεράστιο σαξές βέβαια, αλλά η προσπάθεια μετράει. #New year, new me, #new goals, “Νέα χρονιά, νέοι στόχοι”, “Φέτος θα κάνω τη μεγάλη αλλαγή”, “Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό” και άλλα τέτοια κλισεδάκια λέμε -λίγο ή πολύ- όλοι στους εαυτούς μας, έτσι για να μας πείσουμε ότι φέτος είναι η χρονιά που θα τα σαρώσουμε όλα.

Μωρέ και καλά κάνουμε θα μου πεις, αλλά ξέρεις, είναι λίγο σαν να περιμένουμε ότι από το ένα δευτερόλεπτο στο άλλο, ως δια μαγείας, θα σταματήσουμε να χρωστάμε μαθήματα και θα μας φέρουν το πτυχίο στο σπίτι, έτοιμο και κορνιζαρισμένο μια ωραία πρωία.

Κι επειδή η φοιτητική ζωή είναι υπέροχη και (όπως όλα τα υπέροχα πράγματα) κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος της, αποφασίζουμε να τη ζούμε στο φουλ και, όταν λέμε στο φουλ, εννοούμε από όλες τις απόψεις, προσπαθώντας να πετυχαίνουμε κάθε φορά τους πιο τίμιους συνδυασμούς:

Ούτε εξόδους θα στερούμαστε, ούτε ταξίδια και βόλτες, ούτε άραγμα με φίλους μέχρι τελικής πτώσης, ούτε βέβαια παραδίδουμε τα όπλα μπροστά σε υποχρεώσεις και συναφή deadlines.

Και, πέρα απ’ την πλάκα, επειδή συνήθως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε, τα βάλαμε κάτω και καταλήξαμε στα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται κανείς για να ζήσει μια ιδανική ζωή ως φοιτητής.

Έχουμε και λέμε:

Οι καλοί συνδυασμοί βρίσκονται:

1. Στις φιλίες που έρχονται για να μείνουν

Καλά είσαι. Στη φοιτητική ζωή είναι που θα γνωρίσεις κόσμο και κοσμάκι. (Ισχύει και για όσους πατάνε στη σχολή μόνο στις εξεταστικές).

Τι να πρωτοπείς για τους ανθρώπους με τους οποίους “κόλλησες” σχεδόν από την πρώτη στιγμή; Τι να πρωτοπείς βέβαια και για όσους δε θες να βλέπεις ούτε ζωγραφιστούς, αλλά anyway.

Το θέμα είναι ότι ορισμένες φιλίες που κάνουμε ως φοιτητές, έχουν αυτή τη σπάνια και μαγική ιδιότητα να αντέχουν στον χρόνο και σημαίνουν “δέσιμο”, υποστήριξη και αμφίδρομη κατανόηση. Γιατί;

Γιατί γνωριστήκαμε σε μια μεταβατική και φουλ κομβική φάση της ενηλικίωσης και ταιριάξαμε. Ανεξάρτητα από τις (τυχόν) διαφορές στον χαρακτήρα, την καταγωγή, το μουσικό γούστο ή τα βιώματα. Δεν έχει σημασία.

Αυτό που μετράει είναι ότι σε μια ουσιαστική φιλία είναι εκεί ο ένας για τον άλλον ό,τι κι αν συμβεί και θα είναι χρόνια μετά το τέλος των σπουδών. Πες μου εσύ αν υπάρχει πιο ταιριαστός συνδυασμός! Έχεις να θυμάσαι πολλά: Ατελείωτα ξενύχτια, συζητήσεις μέχρι τις 6 το πρωί σε μπαλκόνια που “βράζουν” από συναίσθημα, χαρές και λύπες, εκδρομές και ταξίδια και ομαδικό διάβασμα και όλα. Σε πιάνει μια συγκίνηση. Η αληθινή φιλία τα έχει όλα.

Οι καλοί συνδυασμοί βρίσκονται:

2. Στην ισορροπία οργάνωσης και καλοπέρασης

Ας αφήσουμε την αλήθεια να λάμψει επιτέλους: Όλα ξεκινάνε με ένα χαλαρό ποτάκι που βγαίνουμε να πιούμε εκεί μέσα στις 21:00 περίπου και ξαφνικά είναι 06:00 το πρωί, ο ήλιος έχει αρχίσει ν’ ανατέλλει κι εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να τυλιχτούμε με το πάπλωμα σε σχήμα μπουρίτο, αγκαλιάζοντας το φουσκωτό μαξιλάρι μας. Πέφτεις σαν τούβλο στο κρεβάτι και ξεραίνεσαι στον ύπνο εν ολίγοις. Την επόμενη μέρα ξυπνάς μεσημέρι (ή απόγευμα στη χειρότερη).

Πάει το καλά οργανωμένο πλάνο σου, πάει το ομαδικό διάβασμα που είχες οργανώσει με συμφοιτητές, πάααει το κορμί πατριώτη, μας το φάγανε!

Ντάξει, δε χρειάζεται να είμαστε και τίποτα control freaks για να πετύχουμε την επιθυμητή ισορροπία ανάμεσα σε οργάνωση και διασκέδαση. Με λίγη καλή θέληση, πείσμα και μια γερή δόση αισιοδοξίας, διαχωρίζουμε τις μέρες της εβδομάδας σε μέρες οργάνωσης και μέρες καλοπέρασης:

Στις μισές, γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, αποφεύγοντας τυχόν αντιπερισπασμούς (βλέπε καφέδες, μεταμεσονύχτιο σκρολάρισμα στα social και κομενάκια), άνοιξε βιβλία, σημειώσεις και παρασημειώσεις και γενικά… δώστου να καταλάβει! Πέντε ώρες; Πέντε ώρες! Δύο ώρες; Δύο ώρες! Με το ρολόι, όμως, με ενδιάμεσα διαλείμματα και με κινητό σε λειτουργία πτήσης.

Τις άλλες μισές; Άραξε λες και δεν έχεις αράξει ποτέ ξανά στη ζωή σου, άσε το δέρμα σου να γίνει ένα με τον καναπέ του σαλονιού ή την καρέκλα του μαγαζιού, αν γουστάρεις λίγο δράση και adventure, πάρε τα βουνά στην κυριολεξία, γράψου σε οδοιπορική ομάδα για Κυριακάτικες εκδρομές στο Πικέρμι, βγες βόλτα και γύρνα ό,τι ώρα σου καπνίσει, πήγαινε σε πάρτι που άκουσες ότι “θα παίζει ωραία”, με λίγα λόγια: Κάνε ό,τι θες και λογαριασμό μη δώσεις. (Εκτός από τα τρέχοντα πάγιά σου σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τα συναφή, τα ευκόλως εννοούμενα…)

Οι καλοί συνδυασμοί βρίσκονται:

3. Στη διατροφή σου, γιατί το φαγητό είναι το Α και το Ω

“Ποιος να συγκριθεί μαζίιι σου” είναι ένας στίχος που πολύ άνετα αφιερώνουμε στο φαγητό. Το’ χουμε πει και θα το ξανά πούμε: Το φαγητό είναι αγάπη παντοτινή και ανεκτίμητη. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και λόγκο.

Το φαγητό είναι “ιεροτελεστία”, “θεσμός”, “θρησκεία” και σ’ αφήνουμε να προσθέσεις χαρακτηρισμούς, γιατί κάπως έτσι πάει η φάση. Και ποιος δεν το λατρεύει άλλωστε;

Πόσες φορές αποφάσισες να μείνεις σπίτι Παρασκευή βράδυ και τελικά πέρασες τέλεια στη μοναξιά σου, βλέποντας σειρά και δειπνίζοντας με την πάρτι σου; Άλλες τόσες βέβαια, κάλεσες φίλους και μαγειρέψατε παρέα ή παραγγείλατε και παίξατε επιτραπέζια. Τα καλύτερα βράδια τα περνάμε σε σπίτια άλλωστε, είναι γεγονός αυτό.

Πέρα απ’ την πλάκα, βέβαια, παρότι το φαγητό είναι βασική προτεραιότητα στην καθημερινότητά μας, έρχονται και μέρες που τρώμε στο πόδι, γιατί πόσα να προλάβουμε πια κι ας είμαστε multitaskers!

Διαλέξεις και μαθήματα στη σχολή, ένα σωρό deadlines για εργασίες, πλησιάζει και η εξεταστική του Φλεβάρη (μην κάνεις πως δε θυμάσαι), εν ολίγοις… πακετάκι.

Κι εκεί που τα βρίσκεις σκούρα με τις ισορροπίες ανάμεσα σε χρόνο, οργάνωση και χρήματα, έρχονται τα ζυμαρικά με λαχανικά Μπάρμπα Στάθης σε όλες τις καταψύξεις των σούπερ μάρκετ και συνειδητοποιείς ότι μπορείς να απολαύσεις το πιο νόστιμο γεύμα έβερ, με υλικά που κάθε φοιτητική κουζίνα διαθέτει: Νερό, λάδι, αλάτι και πιπέρι!

Ευτυχώς για σένα και για εμάς, λοιπόν, όλη η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να είμαστε και αποδοτικοί και λειτουργικοί κάθε μέρα, βρίσκεται στο περιεχόμενο μιας συσκευασίας ζυμαρικών με λαχανικά Μπάρμπα Στάθης, σε πέντε διαφορετικές και λαχταριστές εκδοχές.

Ο απόλυτος συνδυασμός ζυμαρικών με λαχανικά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια και είναι επίσης η απόδειξη ότι κάποια πράγματα στη ζωή είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο.

Πέραν του ότι τα ζυμαρικά έχουν ούτως η άλλως μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, όταν αυτά συνδυάζονται με φρέσκα και εκλεκτά λαχανικά, η γεύση πάει σε άλλο λέβελ και η απόλαυση γίνεται νομοτέλεια.

Για όλους εμάς, λοιπόν, που αγαπάμε τόσο τα ζυμαρικά όσο και τα λαχανικά, οι 5 νέοι και ξεχωριστοί συνδυασμοί του Μπάρμπα Στάθη είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε, γιατί ικανοποιούν τέσσερα βασικά κριτήρια: Α) Είναι άψογα σε γεύση, Β) Έχουν υψηλή διατροφική αξία, Γ) Είναι φουλ οικονομικά και Δ) Θέλουν μόλις 15 λεπτά από τον χρόνο σου, οπότε και να διαβάσεις προλαβαίνεις και να βγεις για καφέ με την ησυχία σου.

Στα ζυμαρικά με λαχανικά προφανώς και λέμε “ΝΑΙ”

Είτε θα τη βγάλεις στο δικό σου σπίτι απόψε, είτε σε σπίτι με παρέα, να ξέρετε ότι δε θα παιδευτεί κανείς: Ούτε θα παλεύετε για ώρες με κουτάλες, σάλτσες και τα παρελκόμενα, ούτε θα ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα κι έτσι θα κάνεις και savings για την εκδρομή που κανονίζετε τόσο καιρό με την παρέα σου.

Και φυσικά οι επιλογές για την καθημερινή σου διατροφή δε σταματούν εκεί, αφού ο Μπάρμπα Στάθης προσφέρει όλα εκείνα τα γεύματα που είναι και απλά και γρήγορα και απίστευτα νόστιμα.

Εμείς, λοιπόν, τα βάλαμε σε μια λίστα και βουαλά στα παρουσιάζουμε:

-Απλά λαχανικά που συλλέγονται την ιδανική στιγμή της ωρίμανσής τους και καταψύχονται άμεσα, σφραγίζοντας όλη τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και τη γεύση τους, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν.

-Νόστιμα και τρυφερά λαχανικά βιολογικής γεωργίας, ακολουθώντας παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας, προσαρμοσμένους όμως στις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας.

-Μοναδικοί συνδυασμοί λαχανικών για το καθημερινό γεύμα, τα οποία μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις σαν γαρνιτούρα για το κρέας ή το ψάρι, σαν σαλάτα με το κυρίως γεύμα ή ακόμη σαν το κύριο γεύμα σου.

– Ρύζι με λαχανικά σε 5 πεντανόστιμους συνδυασμούς, ιδανικούς ως συνοδευτικό με κρέας ή ψάρι, αλλά και ως κυρίως γεύμα.

Ανακεφαλαιώνοντας:

Κράτα τους φίλους που, χωρίς αυτούς η ζωή γίνεται μια απέραντη ρουτίνα, στικ του δε πλαν με διάβασμα και καλοπέραση μέσα στη βδομάδα σου και δώσε στον εαυτό σου όλη την ενέργεια που χρειάζεται με τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με λαχανικά του Μπάρμπα Στάθη. Κάπου ανάμεσα στην ποιότητα και την απόλαυση είναι που βρίσκονται πάντα οι καλύτεροι και πιο ταιριαστοί συνδυασμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;