5 τραγούδια της pop που μίλησαν για την ψυχική υγεία με ειλικρίνεια!
Τραγούδια που μίλησαν για την ψυχική υγεία με ευαισθησία...

O Eric Pio, ένας διάσημος Αμερικανός ηθοποιός είχε πει ότι τα τραγούδια είναι ιστορίες για την ψυχή. Έτσι, οι παρακάτω καλλιτέχνες σκιαγράφησαν μέσα από την μουσική τους εκείνες τις σκοτεινές στιγμές που βιώνει η ψυχή ενός ανθρώπου που πάσχει από κάποιο ψυχικό πρόβλημα όπως η κατάθλιψη ή οι κρίσεις πανικού.

Όσο mainstream και να θεωρούνται λοιπόν οι παρακάτω καλλιτέχνες κατάφεραν μέσω της μουσικής τους να δημιουργήσουν τραγούδια, τα οποία έγιναν ευρέως γνωστά και παράλληλα προσέγγισαν την ψυχική υγεία με έναν ειλικρινή και ευαίσθητο τρόπο.

Ας τα ακούσουμε…

1. In My Blood – Shawn Mendes

Ο Shawn Mendes δήλωσε ότι αν και όντας μικρός ήταν πολύ ήρεμος, τριγύρω του υπήρχαν πολλά άτομα που υπέφεραν από άγχος και για αυτό τον λόγο αποφάσισε να γράψει και να ερμηνεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι. Το “In My Blood” περιγράφει τα αισθήματα ενός ατόμου που υποφέρει από αγχώδη διαταραχή αναζητώντας επίμονα βοήθεια, αλλά μάλλον τίποτα δεν μπορεί να το βοηθήσει. Ένα τραγούδι – κραυγή βοήθειας που περιγράφει με γλαφυρότητα την συγκεκριμένη κατάσταση!

2. Breathin’ – Ariana Grande

Όταν η Ariana Grande βρέθηκε στην εκπομπή του Jimmy Fallon ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο τραγούδι, και η απάντηση που έδωσε είναι το λιγότερο κατατοπιστική. Σύμφωνα με την Ariana λοιπόν, το τραγούδι μιλάει για την στιγμή που κάποιος βιώνει κρίση πανικού και πρέπει να συνεχίσει να παίρνει ανάσες. Η ίδια δήλωσε ότι είχε πολλές κρίσεις πανικού και ένιωθε ότι δεν μπορεί να πάρει ανάσα, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε: she kept breathin and breathin.

3. Head Above Water – Avril Lavigne

Η Avril Lavigne διαγνώστηκε το 2015 με τη Νόσο του Lyme, η οποία μπορεί να προξενήσει διάφορα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα. Κάποια από αυτά είναι οι κρίσεις πανικού και ο διπολισμός, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και στην σχιζοφρένεια. Την μάχη της με την συγκεκριμένη νόσο περιγράφει σε αυτό το πολύ συγκινητικό τραγούδι η Avril Lavigne.

4. 1-800-273-8255 – Logic, Alessia Cara, Khalid

Ο τίτλος του τραγουδιού από μόνος του προδίδει την θεματολογία του, αφού είναι ο αριθμός στον τίτλο είναι η γραμμή στην οποία μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που έχεις τάσεις αυτοκτονίας. Το τραγούδι λοιπόν μιλάει για τις αυτοκαταστροφικές τάσεις και στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας.

5. Save Myself – Ed Sheeran

Το τραγούδι του Ed Sheeran δεν μιλάει απευθείας για κάποια ψυχική νόσο, αλλά μιλάει για εκείνη την άσχημη την στιγμή που έχοντας προσφέρει τα πάντα σε ανθρώπους που δεν το εκτίμησαν, νιώθεις ότι χάνεις τον εαυτό σου. Μέσα από ένα αρκετά μελαγχολικό τραγούδι ο Ed Sheeran δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα λέγοντας ότι πριν σώσουμε κάποιον άλλο, πρέπει να σώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Δείτε επίσης:  3 άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;