Σταματάει το
Σκληρά μέτρα για την καταπολέμηση της πειρατείας και τη διαφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων περιλαμβάνει η σχετική Υπουργική Απόφαση

Σύμφωνα με πηγές και πληροφορίες, έρχεται τις επόμενες μέρες, υπουργική απόφαση που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα για την καταπολέμηση της πειρατείας και τη διαφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο σκοπό της είναι να τεθούν εκτός λειτουργίας όλες εκείνες οι σελίδες του ίντερνετ που επιτρέπουν στον χρήστη να “κατεβάζει” κινηματογραφικές ταινίες .

Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνει σκληρά μέτρα για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, εξαιτίας του οποίου, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, οι εταιρείες που προβάλλουν ταινίες χάνουν ετησίως πάνω από 24 εκατ. ευρώ, ενώ στα 15 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα που χάνει το ελληνικό Δημόσιο, λόγω φοροδιαφυγής.

Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της τεχνολογίας, το κατέβασμα ταινιών από το ίντερνετ (πειρατεία) έχει γίνει κανόνας τα τελευταία χρόνια και φαίνεται πως για πρώτη φορά τα μέτρα αντιμετώπισης θα είναι αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν που συστάθηκε η νομιμοπαρασκευαστική Επιτροπή, αρμόδια για τη διαφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα sites που “κατέβηκαν”

Σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΕΠΟΕ (Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων) έχει συμβάλλει στο να κατέβουν μέχρι σήμερα αρκετά sites, από τα οποία οι χρήστες προμηθεύονταν ταινίες.

Μεταξύ, λοιπόν, πολλών άλλων ιστοσελίδων, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι ακόλουθοι ιστότοποι:

2009 “greekfun.com” link-site – 2010 “gamato.info” torrent-site , “steki.gr” streaming-site – 2011 “thegreekz.com” link-site , “livemovies.gr” streaming-site – 2012 “greekddl.com” link-site , “warezoula.com” link-site — 2013 “greekstars.co” link-site , “tv-therapy.gr” streaming-site – 2014 “p2planet.net” torrent-site – 2015 “dvdmovies.gr” streaming-site , “gamatotv.com” streaming-site.

Οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές τους έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από newsit

Δες κι αυτά:

10 ταινίες του 2020 που περιμένουμε πώς και πώς να δούμε (Μέρος 1ο)

Ακόμη 10 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς μέσα στο 2020 (Μέρος 2ο)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 1