Είναι πιθανόν να δημιουργήθηκε μόλις, η πρώτη σχολή σεναρίου στην Ελλάδα;
Έχουμε ενθουσιαστεί!

Όταν διάβασα την ανακοίνωση του ANT1 δεν πίστευα στα μάτια μου. Κι όμως είναι αλήθεια. Ψάχνοντας βρήκα ότι μέχρι να ανακοινωθεί η Σχολή Σεναρίου του ANT1 υπήρχαν: ένα τμήμα σεναρίου στο ΑΠΘ, τμήματα σεναρίου σε κάποιες σχολές τύπου Σταυράκου, διάφορα σεμινάρια από την Ένωση ελλήνων σεναριογράφων και κάποια σεμινάρια και courses από διάφορους οργανισμούς και ομάδες.

Ο ΑΝΤ1 που λες βλέποντας το κενό που υπάρχει στην αγορά και φυσικότατα αναγνωρίζοντας ότι το περιεχόμενο πλέον μπορεί να γίνει glocal (local + global) και να προβληθεί σε διάφορες πλατφόρμες ανά τον κόσμο, δημιούργησε τη σχολή του.

Θα μου πεις ο ΑΝΤ1 είναι top στην Ελλάδα, προβάλλει μυθοπλασία (και όλη η Ελλάδα βέβαια), θα έχει να απορροφήσει τους απόφοιτους σπουδαστές. Και εδώ μιλάμε για σπουδαστές, αφού η βασική εκπαίδευση είναι 2 χρόνια!

Όμως το θέμα έχει “και παρακάτω”. Μαθαίνω από έγκυρες πηγές ότι ο ΑΝΤ1 έχει επενδύσει σε εταιρείες παραγωγής και διακίνησης περιεχομένου στην Ευρώπη και το Χόλιγουντ. Άρα έχει και πόρτα ανοιχτή στο εξωτερικό. Μου είπανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Σχολής είναι να προωθήσει ελληνικά σενάρια στο εξωτερικό, άρα έλληνες σεναριογράφους. Λέτε; Λέτε να πάρουμε και κανένα ΕΜΜΥ στην κατηγορία σενάριο; Θα μου πείτε ο Λάνθιμος με τον Φιλίππου πως πήραν στις Κάννες το βραβείο σεναρίου; Γιατί όχι και μια ελληνική σειρά;

Αν αναρωτιέστε τι μαθήματα μπορεί να διδάσκουν, πάρτε μια γεύση:

-Βασικές αρχές σεναρίου

-Τεχνικές γραφής σεναρίου

-Είδη σεναρίου

-Αρχές σεναρίου για διαφορετικές πλατφόρμες

-Ιστορία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

-Ιστορία της τέχνης

-Αισθητική-Ρεύματα

-Βασικές αρχές σκηνοθεσίας

-Concept-Idea

-Βασικές αρχές παραγωγής

-Νεοελληνική λογοτεχνία και Νεοελληνική γλώσσα

-Αγγλική ορολογία σεναρίου

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής είναι βασισμένα στα διεθνή πρότυπα της βιομηχανίας του θεάματος και σε αντίστοιχες αναγνωρισμένες σχολές του εξωτερικού.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Σεναρίου ΑΝΤ1 θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως σεναριογράφοι στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media, ως script consultants σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εταιρείες παραγωγής και ως κειμενογράφοι στον χώρο της διαφήμισης, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Μένει λοιπόν να δούμε το αποτέλεσμα της σχολής στις οθόνες μας και στα κινητά μας. Και να ανοίξουν κι άλλες αντίστοιχες σχολές, γιατί μεταξύ μας, αφού εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που λέει ιστορίες πρέπει να μάθουμε να τις λέμε και σωστά!!!

Πάρε ένα δείγμα από τη digital video καμπάνια της σχολής:

Για πληροφορίες και εγγραφές:

www.ant1scenario.gr

210 6886538 και 6945 086223

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
27'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
27'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
3'
12 - 18
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
4'
9 - 11
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;