Όσκαρ 2020: Οι ηχηρές απουσίες και οι μεγάλες εκπλήξεις των υποψηφιοτήτων
Αυτές είναι οι μεγαλύτερες εκπλήξεις των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2020!

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2020 ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας και τώρα που ηρεμήσαμε και είδαμε αναλυτικά τις υποψηφιότητες είπαμε να δούμε ποιες ήταν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις, αλλά και οι ηχηρές απουσίες από τις κατηγορίες. Σαν μία γενική εικόνα μπορούμε να πούμε ότι φέτος οι υποψηφιότητες ήταν σχετικά ασφαλείς!

Οι ταινίες που ξεχώρισαν ήταν το Joker με 11 υποψηφιότητες, το 1917, το The Irishman και το Once Upon a Time in… Hollywood έχει 10 υποψηφιότητες. Η μεγάλη έκπληξη, πάντως, ήταν το Parasite με 6 υποψηφιότητες.

Ωστόσο, είχαμε και πολλές ηχηρές απουσίες που έχουν αφήσει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από αυτές τις υποψηφιότητες! Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές;

Απουσίες

Jennifer Lopez

Η Jennifer Lopez, από όταν το Hustlers έκανε πρεμιέρα στο Τορόντο, είχε συγκεντρώσει όλα τα φώτα πάνω της. Μάλιστα, πολλοί την είχαν σίγουρη για μία θέση ανάμεσα στις υποψήφιες για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Όμως, το πρωί των υποψηφιοτήτων, η γνωστή σταρ ήταν MIA. Η Lopez, φέτος, έδωσε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ζωής της και η απουσία της από την οσκαρική κούρσα λέει πολλά για την Ακαδημία και τα ταμπού που έχουν όσον αφορά πρόσωπα της pop κουλτούρας.

The Farewell

Μία από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές ταινίες της χρονιάς, έλειπε από όλες τις κατηγορίες. Η Lulu Wang μας έδωσε μία πολύ δυνατή ταινία, που θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε τιμηθεί με μία υποψηφιότητα στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου. Επίσης, η Awkwafina θα έπρεπε να είναι στην πεντάδα του Α’ Γυναικείου Ρόλου. Τελικά, ο Bong Joon-ho είχε δίκαιο που έλεγε ότι πρέπει να περάσουμε το εμπόδιο του ενός εκατοστού που έχουν οι υπότιτλοι και να ανακαλύψουμε καινούριες ταινίες. Ακούς, Ακαδημία;

Γυναίκες δημιουργοί

Μπορεί οι υποψηφιότητες για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας να έχει auteurs όπως ο Tarantino, ο Scorsese και ο Bong Joon-ho, ωστόσο οι γυναίκες απουσιάζουν παντελώς! Αυτό που πρέπει να μας βάζει σε σκέψη είναι πώς σε μία χρονιά που υπάρχουν ταινίες όπως το Hustlers της Lorene Scafaria, το Little Women της Greta Gerwig, το A Beautiful Day in The Neighborhood της Marielle Heller και το The Farewell της Lulu Wang, η Ακαδημία επικροτεί μόνο τις προσπάθειες ανδρών;

Εκπλήξεις

Parasite

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλης της οσκαρικής σεζόν είναι αυτή η Νοτιοκορεάτικη ταινία. Με τις υποψηφιότητες που απέκτησε έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλη αγάπη και έχει καταφέρει να σπάσει το φράγμα της κατηγορίας της Διεθνούς ταινίας. Μένει να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει!

Τεχνικές κατηγορίες

Μπορεί στις μεγάλες κατηγορίες να βλέπαμε τις ίδιες ταινίες να ενσταλάσσονται, ωστόσο, στις τεχνικές είχαμε αρκετές εκπλήξεις. Είδαμε ταινίες όπως το Ad Astra και το The Lighthouse (υπέροχες και οι δύο) να κερδίζουν έστω και μία υποψηφιότητα και να δίνουν μεγαλύτερη ποικιλία στις υποψηφιότητες. Φαίνεται ότι στο μέλλον περισσότερο ενδιαφέρον θα έχουν οι τεχνικές κατηγορίες από ότι οι πιο μεγάλες!

Η ίδια η οσκαρική κούρσα

Συνήθως, μέχρι αυτή τη στιγμή στην οσκαρική κούρσα υπήρχε ένα μεγάλο φαβορί. Πέρσι ήταν το Roma, πρόπερσι το The Shape of Water. Φέτος, όμως, η οσκαρική κούρσα είναι πλήρως ανοιχτή. Πέρα από μερικές επί μέρους κατηγορίες που έχουν τα φαβορί τους, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίες δε ξέρες κανείς που θα πάει. Το Once Upon a Time in… Hollywood του Tarantino έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά και το 1917 και το Parasite έρχονται δυναμικά κατά πάνω του. Όλες οι απορίες μας θα λυθούν την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου!

Δες ακόμα: Όσκαρ 2020: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες (List)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;