Πιερρακάκης για νέες ταυτότητες: Θα μεταφέρονται στα smartphones μέσω εφαρμογής
"Θα κουβαλάς την ταυτότητά σου μέσω του κινητού", ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι νέες ψηφιακές αστυνομικές ταυτότητες θα μπορούν να εγκατασταθούν στα smartphones και να αποθηκευτούν στα κινητά τηλέφωνα, μέσω μιας εφαρμογής, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή από τον κάτοχο και ιδιοκτήτη τους.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες έχει ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ οι πολίτες αναμένεται να τις έχουν στα χέρια τους προς τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός: «Θα κουβαλάς την ταυτότητά σου μέσω του κινητού. Δεν υπάρχουν ζητήματα ευαίσθητης φύσης… Η ταυτότητα μοιάζει με πιστωτική κάρτα η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές και θα υπάρχει και υποδομή να έχεις την ταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής», ενώ στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως οι νέες ταυτότητες θα είναι πολύ πιο ασφαλείς από τις σημερινές.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του: «Η ταυτότητα θα έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και κάτι άλλο… Σήμερα χρησιμοποιούμε τον Αριθμό Ταυτότητας για να πιστοποιηθούμε στις τράπεζες, αλλά αν χάσεις την τράπεζα, ο ΑΤ αλλάζει και πρέπει να ξαναπάς στην τράπεζα. Θα είναι βασικά αριθμός ταυτότητας που θα χρησιμοποιείται σε όλη σου τη ζωή».

Ο Κ. Πιερρακάκης επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει κρατήσει το ίδιο κόστος στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες που προβλεπόταν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε σε άλλο σημείο και μια σειρά πραγμάτων, όπως, τη συζήτηση περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δηλαδή το γεγονός ότι ο πολίτης έχει πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το σπίτι του.

Για κάτι τέτοιο βέβαια, απαιτείται ψηφιακή υποδομή στην ταυτότητα και για αυτόν τον λόγο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό.

Στον προηγούμενο διαγωνισμό, η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρη, ενώ τώρα θα είναι έγχρωμη υψηλής ασφάλειας.

Δείτε ακόμα: 

Διόδια: Αλλαγές στις τιμές της Ιόνιας και Ολυμπίας οδού από 9 Ιανουαρίου – Δείτε αναλυτικά!

Συναλλαγές με κάρτα: Τα δικαιώματα των καταναλωτών που κάνουν πληρωμές στην Ευρώπη

Πώς θα μοιάζουν οι νέες ταυτότητες – Όλες οι αλλαγές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;