Χρυσές Σφαίρες 2020: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Χρυσές Σφαίρες 2020: Απονεμήθηκαν για 77η χρονιά από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Hollywood σε μια υπέρλαμπρη τελετή

Η 77η τελετή απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες 2020 έφτασε στο τέλος της από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Hollywood, σε μια πανέμορφη τελετή με οικοδεσπότη τον Ρίκι Τζερβέις, ο οποίος και παρουσίασε τα βραβεία για πέμπτη φορά.

Μεγάλοι νικητές και νικήτριες της βραδιάς

Η ταινία «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» (“Οnce Upon A Time In Hollywood”) του Κουέντιν Ταραντίνο, η οποία και συγκέντρωσε 3 σφαίρες, αλλά και το ιστορικό δράμα «1917» του Σαμ Μέντες, είναι οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής τελετής στις Χρυσές Σφαίρες 2020, οι οποίες και θεωρούνται “προάγγελοι των Όσκαρ”.

Από τις παραγωγές του Netflix τώρα, το οποίο είχε συγκεντρώσει συνολικά 34 υποψηφιότητες για πρωτότυπες ταινίες και σειρές, βραβεύτηκε τελικά μόνο η Λόρα Ντερν, η οποία κέρδισε το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου στη δραματική ταινία “Ιστορία Γάμου”, η οποία θεωρούνταν από τα μεγάλα φαβορί με συνολικά 6 υποψηφιότητες.

Αναλυτικά για τις βραβεύσεις:

Οι Τρεις Χρυσές Σφαίρες που κέρδισε το “Οnce Upon A Time In Hollywood” του Ταραντίνο είναι: Αυτή της Καλύτερης Ταινίας, Κωμωδία ή Μιούζικαλ, αυτή του σεναρίου και Β’ Ανδρικού ρόλου για τον Μπραντ Πιτ.

Ο «Ιρλανδός» (“The Irishman”) του Μάρτιν Σκορσέζε, από την άλλη, δε κατάφερε να αποσπάσει κανένα βραβείο από την επιτροπή.

Το Chernobyl, ωστόσο, πήρε Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη μίνι σειρά, ενώ η η Ολίβια Κόλμαν τιμήθηκε και φέτος με χρυσή Σφαίρα, αυτή την φορά για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο στη γνωστή δραματική σειρά “The Crown”. 

Ο δεύτερος μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «1917» του Σαμ Μέντες, το επιτυχημένο ιστορικό δράμα που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και το οποίο απέσπασε στη χτεσινή απονομή το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.

Όσο για τον αγαπημένο Χοακίν Φοίνιξ, εκείνος κέρδισε, όπως ήταν και αναμενόμενο άλλωστε, το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στον «Joker», εδραιώνοντας κι επίσημα πλέον την υποψηφιότητά του για τα Όσκαρ.

Επιπλέον, η Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία για τον ρόλο της ως Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Judy», ενώ Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισε η ταινία «Παράσιτα».

Όσο για την καλύτερη κωμική σειρά, αυτή είναι η βρετανική «Fleabag», με τη δημιουργό της Φίμπι Γουόλερ – Μπριτζ να τιμάται και για την ερμηνεία της.

Ο γνωστός ηθοποιός Τομ Χανκς, που μόλις πολιτογραφήθηκε Έλληνας μάλιστα, τιμήθηκε με το βραβείο καριέρας Cecil B. DeMille.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;