Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Τέλος του έτους με έκλειψη Ηλίου στις 26 Δεκεμβρίου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Τι θα φέρει η έκλειψη σε πρακτικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Τέλος του έτους με έκλειψη Ηλίου – 26 Δεκεμβρίου

Πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις

Από τη Λίλιαν Σίμου

Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα και το 2019 ολοκληρώνει τη διαδρομή του, όπως ξεκίνησε: με έκλειψη.

Την 26η Δεκεμβρίου λοιπόν, νωρίς το πρωί, σχηματίζεται η τελευταία έκλειψη για το έτος στην 4η μοίρα του Αιγόκερου 06’ και είναι μία ιδιαίτερη συγκυρία.

Στον Αιγόκερω έχουμε πολυαστρία με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Δία, τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον αστεροειδή Δήμητρα.

Στο ζώδιο της επίτευξης, της κορύφωσης και της διαρκούς προσπάθειας για ανέλιξη, η πολυαστρία εντυπωσιάζει. Οι μισοί πλανήτες βρίσκονται εκεί και δονούνται στους ρυθμούς της σκιάς και του φωτός, λίγο μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και την ημέρα των Χριστουγέννων.

Στην σύνθεση που κυβερνά ο Κρόνος, δεχόμαστε μηνύματα σημαντικά σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οι κανόνες, τα «πρέπει», οι υποχρεώσεις, οι δεσμεύσεις, τα καθήκοντα, οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες εμπλέκονται. Ο πήχης της προσπάθειας είναι υψηλός και δύσκολος.

Κοινωνικές προεκτάσεις παίρνει η συγκεκριμένη έκλειψη. Το θεμέλιο του κοινωνικού ιστού δοκιμάζεται.

Τι πρέπει να εκλείψει τελικά;

Οι αξίες αλλάζουν και οι ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν θα κριθούν ως προς την ποιότητά τους, την αντοχή και τη διαχρονική τους διαδρομή.

Έχοντας στις πρώτες μοίρες του ζωδίου τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Δία και τον Νότιο Δεσμό, οι αδυναμίες και οι καρμικές υποχρεώσεις του παρελθόντος μας φορτίζουν. Πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε εδώ και τώρα. Ο χρόνος πλέον τελειώνει και μαζί του πρέπει να πάρει ό,τι είναι στείρο και σκληρό, άγονο και ανεκμετάλλευτο. Ό,τι κυριάρχησε και μας εμπόδισε να φθάσουμε την κορυφή του στόχου μας, να αναγνωριστούμε για το έργο μας, να εισπράξουμε τους καρπούς του κόπου μας.

Ας προβληματιστούμε για την αμέλεια, τα λάθη, την εγωκεντρική συμπεριφορά, την ανάλγητη στάση (δική μας ή άλλων προς εμάς), τη σπατάλη δυνάμεων και συναισθημάτων, που σήμερα μας φέρει σε στενό περιορισμό. Χρέη, οικονομικά, συναισθηματικά, πνευματικά, ορθώνονται σαν βουνό μπροστά μας. Η έκλειψη υπόσχεται να τα ξεκαθαρίσει και να κάνει πιο συγκεκριμένη τη διαδρομή μας. Αλλά μόνο αν αποδεχτούμε τα λάθη και τις αδυναμίες και κατανοήσουμε το μάθημα της εμπειρίας τους.

Η πολυαστρία στον Αιγόκερω με την έκλειψη, για να αποδώσει θετικά εμπεριέχει μία σημαντική πληροφορία:

Χρειάζεται να είμαστε δίκαιοι, έντιμοι, συνετοί και υπεύθυνοι, προκειμένου να μας ωφελήσει η έκλειψη και να εκλείψει μαζί της η τοξικότητα, η ασθένεια, η νοσηρή στάση ζωής, η δολιότητα, η χειραγώγηση, η καταπίεση.

Ευεργετική η παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο, που στηρίζει την αλλαγή και προσφέρει απτές ικανοποιήσεις σε όποιον παραμείνει προσγειωμένος και επιδιώξει να απομακρύνει την αδικία, και την κυριαρχική διάθεση.

Η έκλειψη θα φέρει:

Σε πρακτικό επίπεδο, ξεκαθάρισμα κάθε επαγγελματικού στόχου. Απαλλαγή από ένα εργασιακό περιβάλλον στείρο ή δολοπλόκο ή κατανόηση των αναξιοποίητων δυνατοτήτων μας.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, προσδιορίζει μία σημαντική σχέση, που είτε αναζωογονείται όταν υπάρχει βάση και ουσία, είτε διαλύεται και καθαρίζει το τοπίο της ζωής μας… Απαλλαγή από προβληματικούς και τοξικούς ανθρώπους.

Σε καρμικό επίπεδο, έχουμε αποφασιστικότητα και συνειδητοποίηση της καρμικής μας αποστολής. Η καύση θα φέρει απαλλαγή από ένα φαύλο κύκλο θυματοποίησης και εκμετάλλευσης σε σχέσης άμεσου ενδιαφέροντος.

Σε πνευματικό επίπεδο, θα έχουμε την δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε την αιώνια μάχη του φωτός με το σκότος, ξεκινώντας από την εσωτερική μας κάθαρση και φέρνοντας τελικά την απελευθέρωση ψυχής και πνεύματος σε μας και σε όποιον μας περιβάλλει. Χρειάζεται όμως, αρκετή εσωτερική δουλειά αυτές τις μέρες, διαλογισμός, προσευχή, ενδοσκόπηση, με όποιον τρόπο μπορούμε να ενεργήσουμε.

Τελευταία έκλειψη του έτους και πολιτικές προεκτάσεις

Η Έκλειψη Ηλίου και η Ελλάδα

Μία ακόμη δύσκολη συγκυρία για τα οικονομικά του κράτους, τα οποία είναι από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους αδύναμα, όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Η έκλειψη έχει πολλά κοινά με το προγνωστικό σύστημα της εποχής, και στην ουσία επιβεβαιώνει τα δυνατά και ευάλωτα σημεία του για τη χώρα.

Θα υπάρχει πιθανή συρρίκνωση των αποθεματικών της χώρας, μία «σφικτή τακτική» εκ μέρους των ιθυνόντων για τα Ταμεία, τα δάνεια και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

Χρειάζεται να γίνει μία πλήρης αναδιάρθρωση των χρεών και των αποθεματικών σ’ αυτούς τους τομείς. Σαν να ξεκινά κάτι από την αρχή, αντιμετωπίζοντας σωστά όμως τα λάθη του παρελθόντος. Δεν είναι εύκολο να έχει κάποιο πολιτικό πρόσωπο το σθένος και την ακεραιότητα να φέρει εις πέρας αυτή την κατάσταση και να κάνει πραγματικές τομές. Υπάρχει γενικά αδυναμία ρευστότητας και πιθανόν δυσκολία να ξεπεραστεί η αρνητική διαμόρφωση του Συστήματος, επί σειρά ετών…

Βέβαια, ο Ουρανός που τριγωνίζει την έκλειψη, δίνει μία κρυφή στήριξη ή βοήθεια (ίσως από παράγοντες που δεν φαίνονται άμεσα αυτή την εποχή) και υπάρχουν τονωτικές «ενέσεις».

Για την επίλυση των προβλημάτων, θα έπρεπε να υπάρχει καλή θέληση από ισχυρούς που έχουν δανείσει την χώρα ή που έχουν μοιράσει τα ισχνά έστω, αποθεματικά της, άνισα.

Από τα προγνωστικά της εποχής, φαίνεται πως οι «σύμμαχοι» κινούν τα νήματα και δεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για να ανακουφίσουν τον λαό. Δίνουν μικρές ανάσες μόνο.

Το σώμα των Βουλευτών, ακόμη μία φορά συναινεί με τις πιέσεις που δέχεται η χώρα. Δυστυχώς, πολλές φορές στην Ελλάδα, το πρόβλημα έγκειται εκεί.

Πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για αλλαγή, αλλά θα είναι απαραίτητο να αλλάξει η νοοτροπία των περισσοτέρων βουλευτών και του Δημοσίου Συστήματος που σχετίζεται με τα οικονομικά και ασφαλιστικά του κράτους.

Κινήσεις παρασκηνιακές, οδηγούν σε εντυπωσιασμό και αλλαγές που δεν έχουν πρακτικό αντίκρισμα συχνά, ή τουλάχιστον στο επίπεδο που υπόσχονται…

Ο φόβος για τα οικονομικά στις εργαζόμενες τάξεις, εξακολουθεί να ισχύει και καλό θα ήταν να απεμπλακούμε από την πίεση της ανέχειας (χωρίς να είναι εύκολο φυσικά). Γιατί χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση και κάποια δώρα απρόβλεπτα θα είναι ανακούφιση, ή θα προσφέρουν λύσεις και ιδέες που δεν είναι ορατές αυτή τη στιγμή.

Η αλήθεια είναι όμως, πως ως κράτος και ως λαός, δεχόμαστε μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα κάποιων λανθασμένων επιλογών σε χρέη στο παρελθόν. Ο κύκλος μέσα στο 2020 θα κλείσει σε ένα βαθμό. Ελπίζοντας από την Άνοιξη και μετά, να έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογών και κινήσεων.

Η χώρα πρέπει να πορευτεί με συνετά και πολύ καλά σχεδιασμένα βήματα, για να βγει από την δυσάρεστη θέση που βρίσκεται, ακόμη μια φορά, οικονομικά. Η αξιοποίηση της ναυτιλίας και των ισχυρών δυνάμεων στον χώρο αυτό, είναι μία στήριξη.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019

Κριός (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Προέχει το κοινωνικό σας όραμα, αλλά και η προώθηση του έργου σας. Ωστόσο, θα διαπιστώσετε πως κάπου δεν έχετε υπολογίσει την βάση σας. Έχετε πιθανόν κινήσεις από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος, να παρεμποδίζουν την ανοδική σας πορεία. Ας εξετάσετε ποιοι σας καθυστερούν. Υποχρεώσεις προς οικείους σας, δεν είναι απαραίτητο να τις αναλαμβάνετε, αντίθετα ίσως αποφασίσετε να απεμπλακείτε από αυτές. Είστε στο επίκεντρο ανταγωνισμού και ζήλιας.

Ένα κληροδότημα θα είναι μέρος των προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν, ή ένα θέμα της οικογενειακής περιουσίας.

Παραμείνετε στο όραμά σας, ακολουθείστε τον δρόμο σας, έστω και με αργούς ρυθμούς. Μία γνωριμία με κάποιον που έχει διαφορετική νοοτροπία από την δική σας θα σας συγκινήσει. Δεν είναι κατάλληλη εποχή όμως για ένα ξεκίνημα, εκτός κι αν δεν επενδύσετε άμεσα σ’ αυτό.

Το δώρο της έκλειψης:

Σωστή θεμελίωση της ζωής σας, σε νέα βάση και απτές απολαβές.

Ταύρος (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Στο ζώδιο της γης κι εσείς, η έκλειψη δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για σας, σε πρώτο βαθμό. Θα είναι ουσιαστική όμως η αλλαγή που πρέπει να γίνει, για να βγείτε ωφελημένοι. Κι αυτή η αλλαγή θα ξεκινήσει από αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου σκέψης. Αν κάνατε αρνητικές σκέψεις στο παρελθόν, τώρα πλέον οι φόβοι, οι άμυνες και οι υπόγειες χειριστικές κινήσεις, πρέπει να υποσκελιστούν. Στην ουσία να αποφασίσετε να αλλάξετε ριζικά σκεπτικό και νοοτροπία. Μπορείτε να το κάνετε και θα είναι προς όφελος όλων.

Στην γνώση, στην αναζήτηση αλλά και σε ένα ταξίδι, υπάρχουν θετικές προοπτικές. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και μην διστάζετε. Ακόμη κι αν παρουσιάζονται ορισμένα εμπόδια, προγραμματίστε τα σχέδιά σας και επιμείνετε.

Μην είστε γενναιόδωροι με όσους δεν έχετε ελέγξει για την αξιοπιστία τους. Καραδοκούν να σας εκμεταλλευτούν οικονομικά. Με το ταίρι σας, μπορείτε να βιώσετε μία πολύ τρυφερή περίοδο, αλλά ας είστε γειωμένοι και πρακτικοί.

Το δώρο της έκλειψης:

Ιδεολογικά δεν θα είστε στην ίδια φιλοσοφία με το παρελθόν. Επιλέγετε στο εξής λίγους και εκλεκτούς για να μοιράζεστε σκέψεις και όνειρα.

Δίδυμοι (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Η έκλειψη θα αποκαλύψει ανησυχίες που πρέπει να επεξεργαστείτε, κυρίως σε πρακτικά ζητήματα. Θα έχει σχέση με την εσωτερική σας δύναμη, την έννοια της ασφάλειας και των ψυχικών σας αποθεμάτων. Μία επένδυση θα σας απασχολήσει και πρέπει να αποφύγετε να ρισκάρετε και να φθάσετε στα άκρα γι’ αυτήν. Δεν χρειάζεται ούτε να αποφύγετε μία πρόκληση, από φόβο και άμυνα, ούτε να χάσετε ό,τι έχετε.

Μία γόνιμη συνεργασία μπορεί να βοηθήσει, αν όμως έχετε αναλύσει εντελώς πρακτικά το εύρος της. Κατά συνέπεια, αν όντως έχετε μετρήσει τις δυνατότητες, καλό θα ήταν να προχωρήσετε.

Το άγχος για την καθιέρωσή σας ή την κορύφωση της προσπάθειάς σας, είναι υπερβολικό. Υπάρχουν οι δυνατότητες να διακριθείτε και να κερδίσετε. Διατηρείτε την ψυχραιμία σας λοιπόν, για να προοδεύσετε.

Χαλαρώστε και προσεγγίστε το ταίρι σας, δίχως ενοχές και ενδιαφερθείτε για την αναθέρμανση της σχέσης σας.

Το δώρο της έκλειψης:

Η σύνεση, η εγκράτεια, ο προγραμματισμός, θα φέρουν νέες ευκαιρίες που θα εκπλήξουν ευχάριστα.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
0'
33 - 51
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
36 - 31
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;