ΕΣΡ: Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα
Πρόστιμο 150.000 ευρώ και πενταήμερη αναστολή για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για τα σχόλια σχετικά με το περιστατικό στο ΑΠΘ

Μεγάλη ποινή επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» του ΣΚΑΪ, με χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ και προσωρινή διακοπή μετάδοσης της εκπομπής.

Το ΕΣΡ αποφάσισε να ρίξει την “καμπάνα” στην εκπομπή του γνωστού παρουσιαστή, με αφορμή τα επίμαχα σχόλια της 7ης Νοεμβρίου 2019, που είχαν διατυπωθεί από τους ανθρώπους του πάνελ, αλλά και τον ίδιο τον Γιώργο Λιάγκα, για την κοπέλα στην οποία ασέλγησε φοιτητής στο ΑΠΘ.

Η απόφαση του Συμβουλίου προβλέπει αναστολή μετάδοσης της εκπομπής για πέντε (5) ημέρες και πρόστιμο των 150.000 ευρώ, ενώ το κανάλι είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την εκπομπή, οι οποίες, καθώς φαίνεται, δεν έπεισαν την αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» της 7ης Νοεμβρίου 2019, αφού συζήτησε εκτενώς τα γεγονότα κατέληξε στην εξής απόφαση:

-Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.

-Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.»

Η λειτουργία της εκπομπής θα ανασταλεί για μια εβδομάδα, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Το επίμαχο βίντεο σχετικά με το περιστατικό στο ΑΠΘ:

Η απολογία των συντελεστών της εκπομπής:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή στον φοιτητή που επιτέθηκε σεξουαλικά πάνω σε συμφοιτήτρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;