Έρευνα Πανεπιστημίου: Τι θα συμβεί αν κάνεις αποτοξίνωση από τα social media;
Δείτε περισσότερα για την έρευνα σχετικά με την χρήση των social media!

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο tandfonline.com στην κατηγορία Media Psychology φαίνεται ότι ίσως τα social media δεν είναι τόσο ένοχα όσο νομίζουμε.

Πιο συγκεκριμένα μία ομάδα φοιτητών καθοδηγούμενη από τον καθηγητή Jeffrey A. Hall διεξήγαγε την έρευνα χωρίζοντας τους 130 συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν προπτυχιακοί φοιτητές και απλοί πολίτες, σε 5 ομάδες. Κάποιοι λοιπόν δεν άλλαξαν τίποτα όσον αφορά την χρήση των social media, κάποιοι απείχαν για 1 εβδομάδα, κάποιοι για 2 εβδομάδες, κάποιοι για 3 εβδομάδες, ενώ τα άτομα της τελευταίας ομάδας απείχαν από τα social media για 4 εβδομάδες.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος της ημέρας έπρεπε να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις προκειμένου να μετρηθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, η ψυχική ισορροπία τους και τα επίπεδα μοναξιάς που μπορεί να ένιωθαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αποχή από τα social media και το μέγεθος αυτής δεν είχε κάποια συνέπεια, καταρρίπτοντας την άμεση και ευρεία επιρροή των socia media στην ψυχολογία μας σε καθημερινή βάση.

Δείτε επίσης: Μήπως έχει ξεφύγει λίγο η κατάσταση με τα notifications;

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
5'
11 - 5
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;