5 τρόποι για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου στο διάλειμμα από το διάβασμα!
Δες πώς να κάνεις ένα καλύτερο διάλειμμα από το διάβασμα!

Το διάβασμα θέλοντας και μη αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της φοιτητικής ζωής. Για αυτό το λόγο θα περάσεις πολλές ώρες πάνω από βιβλία, σημειώσεις και laptop καθ’ όλη την διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής. Ωστόσο, αν θέλεις το διάβασμά σου να είναι πιο αποδοτικό, σίγουρα θα πρέπει να κάνει και κάποια έξυπνα διαλείμματα. Θα πρέπει δηλαδή να κάνεις διάλειμμα από το διάβασμα, κατά την διάρκεια του οποίου καλό θα ήταν να κάνεις κάποιες δραστηριότητες προκειμένου να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου και να επιστρέψεις στο διάβασμα πιο δυναμικά.

Ας δούμε όμως 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς να το πετύχεις αυτό!

1. Περπάτημα και πάλι περπάτημα

Αν ήδη διαβάζεις αρκετή ώρα και ιδιαίτερα αν ο όγκος της ύλης που πρέπει να βγάλεις είναι μεγάλος και προβλέπεται ακόμη περισσότερη ώρα διαβάσματος, τότε μία ωραία ιδέα για να περάσεις το διάλειμμα από το διάβασμά σου θα ήταν το περπάτημα. Ιδιαίτερα μάλιστα αν μπορείς να βρεθείς σχετικά εύκολα κοντά στην φύση, όπως για παράδειγμα να πας σε κάποιο πάρκο ή σε κάποια παραλία, θα σε βοηθούσε να ηρεμήσεις και να αποφορτίσεις το κεφάλι σου από την κούραση.

2. Καθάρισε το δωμάτιό σου

Η αλήθεια είναι πως αν σε βολεύει να διαβάζεις στον δικό σου χώρο, τότε είναι πολύ πιθανό συχνά να δημιουργείται ένα χάος. Για αυτό το λόγο θα σε βοηθούσε αν όσο έκανες το διάλειμμα σου από το διάβασμα ξεσκόνιζες και τακτοποιούσες τα πράγματά σου και ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με το διάβασμα. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι εν κινήσει καθ’ όλη την διάρκεια του διαλείμματος, κάτι που λογικά δε συμβαίνει όσο διαβάζεις, και παράλληλα μόλις τελειώσεις, ο χώρος σου θα είναι καταλληλότερος για να συνεχίσεις το διάβασμα. Αν θέλεις μάλιστα να κάνεις λίγο πιο fun το καθάρισμα μπορείς να βάλεις και λίγη μουσικούλα!

via GIPHY

3. Μαγείρεψε

Όταν διαβάζεις πολλές ώρες και κάνεις διάλειμμα από το διάβασμα, τότε νιώθεις ότι είσαι εξαντλημένος και πεινάς. Το πιο συνηθισμένο πράγμα, λοιπόν, είναι να παραγγείλεις κάτι απ’ έξω. Παρόλα αυτά είναι προτιμότερο να μαγειρέψεις κάτι υγιεινό στο σπίτι σου, γιατί θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια για να συνεχίσεις το διάβασμα και το μαγείρεμα θα σε κάνει να σηκωθείς από την καρέκλα του δωματίου σου. Εκτός αυτού σίγουρα θα εξοικονομήσεις και κάποια χρήματα!

4. Κάνε ντουζ

Την επόμενη φορά που θα κάνεις διάλειμμα από το διάβασμα, δοκίμασε να κάνεις ένα μικρό ντουζ, που να διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Μάλιστα αν το ντουζ είναι δροσερό, τότε μάλλον θα σε αναζωογονήσει ακόμη περισσότερο απ’ ότι ένα ζεστό και παράλληλα θα σε ξυπνήσει. Αν μετά το ντουζ φας και ένα φρούτο, τότε σίγουρα θα επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου με πολλή ενέργεια και θα είσαι έτοιμος για να μπεις ξανά δυναμικά στο διάβασμα!

via GIPHY

5. Παιξ’ το καλλιτέχνης!

Ακόμη κι αν η ζωγραφική και το σχέδιο δεν είναι τα δυνατά σου σημεία, είναι ιδανικά για να χαλαρώσει ο εγκέφαλός σου. Εκτός αυτού η ζωγραφική σίγουρα θα σου ανεβάσει την διάθεση, ενώ αν αποφασίσεις να προσθέσεις και χρώματα στα σχέδιά σου τότε σίγουρα το διάβασμα που θα ακολουθήσει θα είναι πιο αποδοτικό, καθώς θα έχεις ενεργοποιήσει την δημιουργικότητά σου.

Δείτε επίσης: 5 πράγματα που κάνεις όταν προσπαθείς να αποφύγεις το διάβασμα

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1