Φοιτητική ζωή και μαγειρική: 5 tips για να κάνεις υγιεινό φαγητό!
Η φοιτητική ζωή θα σε κάνει μέχρι και σεφ!

Η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο delivery και ταπεράκια της αγαπημένης σου μαμάς!

Ως φοιτητής τον πρώτο καιρό θα χαλάσεις αρκετά χρήματα για φαγητό από έξω (fast food) αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να χρησιμοποιήσεις επιτέλους αυτή τη συσκευή που βρίσκεται στο χώρο της κουζίνας και ονομάζεται φούρνος.

Υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική για να δημιουργήσεις υγιεινό φαγητό και γρήγορο. Η φοιτητική ζωή θέλει φαντασία και όχι ρουτίνα.

Αυτά είναι τα tips που σου προτείνουμε:

1.Ομελέτα στον φούρνο.

Ο φούρνος είναι σύμμαχος σου και πίστεψε μας μπορείς να δημιουργήσεις απίστευτα φαγητά που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Μια καλή και γρήγορη μέθοδος για να φτιάξεις ομελέτα είναι ο φούρνος. Χτυπάς τα αυγά που θέλεις σε ένα μπολ, βάζεις πιπεριές, κρεμμύδι και ότι άλλο σου αρέσει και έπειτα την τοποθετείς σε ένα ταψί, στο οποίο έχει πασπαλίσει τριμμένη φρυγανιά στον πάτο! Θέλει 15 λεπτά περίπου και βγαίνει τέλεια.

2.Πατάτες τηγανητές… στον φούρνο.

Πάλι ο φούρνος πρωταγωνιστεί. Κόψε πατάτες, βάλτες σε ένα μπολ, ρίξε λίγο λάδι και ανακάτεψε τες. Σε ένα ταψί βάλε αντικολλητικό χαρτί, ρίξε τις πατάτες και τρίψε ρίγανη. Σε 20 λεπτά είναι έτοιμες και πεντανόστιμες.

3.Η γλυκοπατάτα!

Μια τροφή που πολλοί δε δίνουν σημασία αλλά είναι σούπερ υγιεινή και χορταίνει είναι η γλυκοπατάτα. Τύλιξε την με αλουμινόχαρτο και βάλτην στο φούρνο για 15 λεπτά. Θα λιώσει το εσωτερικό της και θα σε ξετρελάνει.

4.Σπιτική πίτσα.

Νερό, μισό κιλό αλέυρι και 1 φακελάκι μαγιά. Το ζυμάρι είναι έτοιμο σε 5 λεπτά. Άπλωσε το σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και βάλε ότι σου αρέσει πάνω. Είναι μια παρασκευή γρήγορη και μπορείς να τρως για δυο μέρες.

5.Η κατάψυξη είναι φίλη σου!

Μια μέρα που δε θα κάνεις τίποτα απολύτως μπορείς να πάρεις λαχανικά και κρέατα και να κάνεις μια μικρή προετοιμασία. Ζύμωσε μπιφτέκια με βρώμη, κόψε μπρόκολο και κουνουπίδι και βράστα για 5 λεπτά, τεμάχισε ένα κοτόπουλο και βάλτο σε σακούλες και έπειτα τοποθέτησε τα στην κατάψυξη. Όταν θα θες να μαγειρέψεις θα τα έχεις έτοιμα και δε θα καθυστερείς.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 10 χόμπι που δεν κοστίζουν και μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;