Δίκη Χρυσής Αυγής - Μπαρμπαρούσης:
Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με τις απολογίες δύο πρώην βουλευτών της οργάνωσης, του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του Ηλία Παναγιώταρου

Συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, η Δίκη της Χρυσής Αυγής με την απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου
Μπαρμπαρούση, αλλά και του Ηλία Παναγιώταρου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρώην βουλευτής, Κ. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος και εντάχθηκε, όπως είπε, το 2010 στη Χρυσή Αυγή, χαρακτήρισε στην απολογία του «άσχημο πράγμα» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάνοντας παράλληλα και άλλου τύπου δηλώσεις, όπως ότι η σβάστιγγα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο και πως ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από τους Έλληνες (!).

Το ναζιστικό παραλήρημα του Κων. Μπαρμπαρούση δε σταμάτησε εκεί, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος στην απολογία του, ο ναζιστικός χαιρετισμός του αρέσει πολύ γιατί έχει καλή ενέργεια…

Σε ερώτηση της έδρας για τους μαιάνδρους, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστικες στο πάτωμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστικα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 1936 στο Βερολίνο. Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σ.σ: κάνει την κίνηση) θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πώς θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια».

Αναφορικά με τους αλλοδαπούς και την ενδυμασία του μορφώματος, ο κατηγορούμενος ανέφερε τα εξής:

«Λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα»[…]: «Εμείς προσπαθούσαμε να μη πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε σε εκδηλώσεις…».

Απολογία Ηλία Παναγιώταρου

Αντίθετα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος επίσης απολογήθηκε σήμερα, έκανε λόγο για άμεσες διαγραφές όσων παρανομούσαν και για απαγόρευση χαιρετισμών τύπου Χίτλερ.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος επίσης σήμερα απολογήθηκε στο δικαστήριο δήλωσε ότι είναι «λαϊκός εθνικιστής» και «χριστιανός ορθόδοξος» και υποστήριξε ότι δε γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά και πως έμαθε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επόμενη ημέρα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση δολοφονίας του 34χρονου μουσικού και αντιραστιστή, Παύλου Φύσσα, ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε ότι τον Ρουπακιά, τον Καζαντζόγλου και τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία, τους γνώρισε μετά το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το επόμενο πρωί έμαθα για το περιστατικό. Μου είπαν για ποδοσφαιρικό γεγονός. Έμαθα τα ονόματα. Εκεί άκουσα το όνομα Ρουπακιάς και ότι είναι στα γραφεία της Νίκαιας. Κάποια στιγμή μαθεύτηκε ποιος είναι αυτός. Στην πορεία μαθαίναμε ονόματα, όπως όλοι».

Στη συνέχεια μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και «όποιον εμπλέκονταν τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους». 

Για τον χαιρετισμό Χίτλερ

Κατά την απολογία του, ο Ηλίας Παναγιώταρος ισχυρίστηκε ότι γινόταν παρατήρηση σε όποιον έκανε τον χαιρετισμό του Χίτλερ, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο: «Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο, λέγαμε «κατέβασε το χέρι κάτω». Δεν επιτρεπόταν». 

Τελευταίες εξελίξεις στη Δίκη της Χρυσής Αυγής:

Μεγάλη ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Άντε ρε γελοίοι, καραγκιόζηδες»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Το βρίσκω άδικο να κατηγορείται η Χρυσή Αυγή εκείνη την εποχή»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι ισχυρίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη σημερινή του απολογία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;