Δίκη Χρυσής Αυγής:
Συνεχίζεται η Δίκη Χρυσής Αυγής με τις απολογίες των πρώην βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Δημήτρη Κουτσούκη

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, με την απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, παραμένοντας έτσι πιστός στη γραμμή που έχει χαράξει το νεοναζιστικό μόρφωμα ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «δεν γνωρίζω καν ποιες είναι οι πράξεις που μου αποδίδονται. Είμαι εδώ γιατί διετέλεσα βουλευτής του κόμματος».

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε πως για πρώτη φορά άκουσε το όνομα του αδικοχαμένου μουσικού, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2019, όπου ο Φύσσας δολοφονήθηκε από τον Ρουπακιά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ματθαιόπουλου, εκείνος δε γνώριζε καν προσωπικά τον Γιώργο Ρουπακιά, τον οποίο μάλιστα συνάντησε για πρώτη φορά όταν ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής το 2015.

Αργότερα, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος έστρεψε τα βέλη σε μάρτυρα, ο οποίος έχει καταγγείλει τη δράση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας τα εξής:

«Σαν φίλος του έδωσα δύο συμβουλές για την κατάσταση του. Ανησυχούσα και του πρότεινα να απέχει για ένα διάστημα γιατί πίστευε ότι όλοι και όλα ήταν εναντίον του. Ήταν φίλος μου και δεν τον απείλησα. Του έδωσα μερικές συμβουλές. Μπορεί να επικαλεστεί ό,τι θέλει» ανέφερε και χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο μάρτυρα «άνθρωπο με διαταραχές».

Για το συγκρότημά του «Πογκρόμ», ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να μιλήσει, αλλά και για το τραγούδι τους με τίτλο: «Μίλα ελληνικά ή ψόφα».

Όπως ο ίδιος απάντησε: «Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τραγούδια. Αν τραγουδάω και αν διασκεδάζω, είναι δικό μου θέμα και δεν παρενέβη το νόμο».

Αθώος δηλώνει ο Δημήτρης Κουτσούκης

Αθώος δήλωσε επίσης και ο κατηγορούμενος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουτσούκης, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή το 2017, σύμφωνα με τον ίδιο για «καθαρά προσωπικούς λόγους και για λόγους πολιτικής πρακτικής».

Ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Κουτσούκης που δραστηριοποιείται σήμερα στην Καλαμάτα, αφού έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, στήριξε τον συγκατηγορούμενο του, Ιωάννη Λαγό, ο οποίος είναι και ευρωβουλευτή πλέον, αναφέροντας τα εξής:

«Έκρινα ότι είχαν εγκλωβιστεί σε μία παλαιοκομματική κατάσταση, ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε όπως τα υπόλοιπα κόμματα, με ξύλινο λόγο, όπως τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου».

«Εκείνη την εποχή η δράση του στον Πειραιά με το μοίρασμα τροφής, σε συγκεκριμένες γειτονιές ήταν μη αμφισβητήσιμη» είπε ο Κουτσούκης, δικαιολογώντας τη δράση του Ιωάννη Λαγού και εννοώντας ουσιαστικά ότι επρόκειτο για έναν βουλευτή που ενδιαφερόταν για το καλό του Έλληνα πολίτη (!).

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούκης αρνήθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είχε στρατιωτική δομή, αναφέροντας στην απολογία του ότι: «Η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία δομή. Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Αν είχε τη στοιχειώδη οργάνωση, δεν θα κατέρρεε. Ήταν όλα στον αέρα». […] «Όπου και αν πηγαίναμε, υπήρχε τρομοκρατία. Δεν είναι λογικό κάποια στιγμή να υπερασπιστείς τα γυναικόπαιδα; Να έχεις περιφρούρηση; Το βρίσκω άδικο να κατηγορείται η Χρυσή Αυγή εκείνη την εποχή».

Δείτε ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι ισχυρίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη σημερινή του απολογία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;