ΟΑΣΑ: Αύξηση στα έσοδα λόγω ηλεκτρονικού εισιτηρίου – Πιο συστηματικοί έλεγχοι

Από neolaia.gr Team 14 Οκτωβρίου 2019

Σημαντική αύξηση στις εισπράξεις στον ΟΑΣΑ μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό. Πιο συστηματικοί έλεγχοι εισιτηρίων.

Μετά το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού ο ΟΑΣΑ παρουσίασε σημαντική αύξηση στις εισπράξεις του τον μήνα του Σεπτεμβρίου 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Δες αναλυτικά παρακάτω!

Αύξηση κατά 3,51% παρουσίασαν οι εισπράξεις από πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών του ΟΑΣΑ, τον μήνα Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018. Η περίοδος αυτό είναι εκείνη που είχε ήδη εφαρμοστεί το κλείσιμο των πυλών εισόδου-εξόδου στο σύνολο των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού.

Στην αύξηση των εσόδων συνέβαλαν σημαντικά και οι προσπάθειες αναβάθμισης των υπηρεσιών ελέγχου κομίστρου από τους φορείς αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας που εποπτεύει ο ΟΑΣΑ. Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2019 διενεργήθηκαν 255.866 επιτόπιοι έλεγχοι κομίστρου από ελεγκτές. Οι έλεγχοι αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή 6.431 προστίμων σε βεβαιωμένες παραβάσεις. Αναλυτικότερα:

  • Σε 138 ανήλθαν οι έλεγχοι ανά ελεγκτή ανά βάρδια, κατά μέσο όρο.
  • Διακόσιοι πενήντα έλεγχοι ανά ελεγκτή ανά βάρδια είναι ο στόχος που έχει τεθεί.

Πλέον, η εντατικοποίηση των ελέγχων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης του ΟΑΣΑ. Οι έλεγχοι αυτοί θα έχουν ως βασικό στόχο την ελαχιστοποίηση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων του Οργανισμού.

Δες ακόμα: ΟΑΣΑ: Τι αλλαγές έρχονται στον συγκοινωνιακό χάρτη

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486