H no1 Ελληνίδα stand up comedian, Xρύσα Κατσαρίνη, μοιράστηκε με την ομάδα του Neolaia και του Nup-College Secrets όλα όσα την απασχολούν!

Το βίντεό της με τίτλο “Ό,τι πολυτιμότερο έχω”, μία παράσταση Stand up comedy με διάρκεια 76 λεπτών, μετρά ήδη μισό εκατομμύριο views στο YouTube! H Χρύσα Κατσαρίνη αποτελεί δικαίως ένα από τα πιο hot ονόματα της ελληνικής stand up κωμωδίας και μοιράστηκε με την ομάδα του Neolaia και του Nup-College Secrets όλα όσα την απασχολούν!

Βρεθήκαμε σε ένα μικρό καφέ κάπου στοy Ψυρρή. Χαμογελαστή και ευδιάθετη. Ακριβώς όπως είναι πάνω στη σκηνή. Η Χρύσα Κατσαρίνη είναι μάλλον γεννημένη κωμικός. “Το Stand up comedy είναι ίσως η πιο σωστή απόφαση που πήρα στη ζωή μου. Ήταν κάτι που ήξερα και ήμουν σίγουρη ότι θέλω να κάνω”. Σπούδασε διαιτολογία και στη συνέχεια πήγε σε δραματική σχολή. Μόλις αποφοίτησε από εκεί, ήξερε καλά ότι αυτό που ήθελε να ασχοληθεί ήταν το stand up comedy. Ξεκίνησε τις πρώτες τις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη κάπου στο 2012 όπου τα συγκεκριμένα shows δεν ήταν ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Ελλάδα. Θυμάται την πρώτη της παράσταση όπου έπρεπε να καλύψει χρόνο μίας ολόκληρης ώρας. “Με μία ώρα υλικό, χωρίς καμία εμπειρία στον χώρο, δεν μπορείς να έχεις καλό υλικό”, όπως λέει η ίδια όταν θυμάται την τότε εποχή. Η τωρινή της παράσταση ξεπερνάει σε διάρκεια τη μία ώρα, κατά την οποία ο κόσμος γελάει πάρα πολύ συχνά. Σύμφωνα με τη Χρύσα Κατσαρίνη, “όταν γράφεις ένα κείμενο, πρέπει να υπολογίσεις ότι ο κόσμος πρέπει να γελάει συχνά. Δεν μπορείς να κάνεις ένα story telling που κρατάει 4 λεπτά, χωρίς να βάλεις μέσα μικρά αστεία που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Κάθε κωμικός έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να κρατήσει ψηλά την ενέργεια του κοινού”. Και η Χρύσα το κάνει πολύ καλά αυτό. Κατά τη διάρκεια της παράστασής της ο κόσμος γελά συνεχώς!

Αφού, λοιπόν, εξάντλησε όσα είχε να της προσφέρει η Θεσσαλονίκη, κατέβηκε να κυνηγήσει το όνειρό της στην Αθήνα. Κάπου εκεί την ανακάλυψε το Comedy Lab το οποίο εκείνη την περίοδο είχε κυκλοφορήσει το Μπραφ, μία από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές που πέρασαν από το ελληνικό YouTube. Η πρώτη εκπομπή της ήταν το “‘Άουτς”, το οποίο όπως λέει η ίδια πλέον “έχει γίνει λίγο καλτ” και έχει αγαπηθεί αρκετά από τον κόσμο ο οποίος ακόμα τη ρωτάει αν θα το ξανακάνει. Η αρχή σε αυτό δεν ήταν εύκολη καθώς υπήρχε κόσμος που την αντιμετώπιζε αρνητικά. Ήξερε ότι με το να εκθέτει τον εαυτό της στο YouTube, ερχόταν αυτόματα σε επαφή με μεγάλο σύνολο διαφορετικών ανθρώπων που πολλές φορές έβγαζαν κακία στα σχόλια. Πλέον θυμάται τις εποχές που έπαιρνε τηλέφωνο τους ανθρώπους του Comedy Lab και τους ζητούσε κλαίγοντας να σταματήσει με μία μικρή νοσταλγία. “Με στήριξαν πάρα πολύ στα πρώτα μου βήματα και με βοήθησαν να συνεχίσω”.

Πλέον ο κόσμος έχει μόνο θετικά να πει για τη Χρύσα Κατσαρίνη και την ακολουθεί σε κάθε της βήμα. Για τη Χρύσα, το κοινό της είναι το παν!

Tη ρωτήσαμε τι σημαίνει πραγματικά stand up comedy. Απάντησε αμέσως ότι “stand up comedy είναι ένας κωμικός μονόλογος που γράφει ο ίδιος ο κωμικός για τον εαυτό του”. Η Χρύσα αντλεί συνήθως τα θέματά της από προσωπικά βιώματα. Τα κείμενά της αποτελούνται από σκέψεις, άγχη, φοβίες ή από πράγματα της καθημερινότητας που της κάνουν εντύπωση ή την ενοχλούν. Πιστεύει πως “οτιδήποτε στη ζωή μπορεί να γίνει τελικά αστείο. Ο οργανισμός μας έχει σαν άμυνα πολλές φορές να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις με το γέλιο. Κάθε ιστορία που λέω μέσα από τα κείμενά μου βασίζεται σε γεγονότα που έχουν βιώσει. Συνήθως τα πιο αστεία είναι αυτά που βασίζονται σε δυσάρεστες ιστορίες ή προσωπικές ανασφάλειες”.

Παρόλα αυτά, όταν τη βλέπεις πάνω στη σκηνή, βλέπεις έναν άνθρωπο γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενέργεια που αυτοσαρκάζεται πολλές φορές με τρόπο που την κάνει να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή στα μάτια του κοινού της. Είναι σίγουρα ένα ταλέντο που δεν έχει ο καθένας. Άλλωστε όπως είπε και η ίδια γελώντας, “για να είσαι επαγγελματίας κωμικός, σίγουρα έχεις και κάποια θέματα, δεν γίνεται να είσαι 100% φυσιολογικός”!

Αυτή την περίοδο η Χρύσα Κατσαρίνη ετοιμάζει νέα κείμενα, ενώ θα ανοίξει την παράσταση της Aμερικανίδας κωμικού, Liza Treyger!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;