Ποιοι θα εξαιρούνται από το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ
Σύμφωνα με δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου σε εκπομπή του Open TV

Μιλώντας στο OPEN TV, η νέα Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε τη σκέψη της κυβέρνησης να εξαιρούνται από το επίδομα τοκετού οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα.

Σύμφωνα με την ίδια, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι” στο Open TV:

“Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα. Έτσι, αν αυτή η εξαίρεση μας δώσει την ελευθερία να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσουμε να το κάνουμε». Το επίδομα τοκετού που θα δίνεται από το 2020, ενώ, όπως ανέφερε η Υφυπουργός, το Υπουργείο Εργασίας, ελπίζει σε συνεργασία με το Υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, έτσι ώστε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα.

H κ. Δόμνα Μηχαηλίδου υπογράμμισε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στα όρια της απόλυτης φτώχειας και συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί. Έτσι, το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ, που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020, θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με εξαίρεση εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Προσέθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, καθώς ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά, ενώ έκλεισε, τονίζοντας ότι: “Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους”.

Δείτε ακόμα: Δόμνα Μιχαηλίδου για ΚΕΑ και επίδομα γέννας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;