Δόμνα Μιχαηλίδου για ΚΕΑ και επίδομα γέννας

Από neolaia.gr Team 31 Ιουλίου 2019

Σε συνέντευξή της, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στο επίδομα γέννας και στο ΚΕΑ

Μιλώντας στο Open TV, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στο επίδομα τοκετού, αλλά και το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης).

Όσον αφορά το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ, αυτό θα καταβάλλεται σε όλους, όπως διευκρίνισε η ίδια, από την 1η Ιανουαρίου του 2020, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις της, «οι παροχές για το δημογραφικό είναι για όλους».

Δηλαδή, το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ είναι για όλους και η ίδια υπογράμμισε ότι το επίδομα γέννας θα κινείται προς πάσα κατεύθυνση:

«Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους».

Όσο για το ΚΕΑ, η ίδια τόνισε ότι «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι 1 δισ. ευρώ», αλλά και ότι «δεν καταργούμε τα επιδόματα. Τα αυξάνουμε. Τα επιδόματα θα ενισχυθούν».

«ο κόσμος που παίρνει τα επιδόματα τα χρειάζεται πραγματικά». […] «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι 1 δισ. ευρώ» […]«η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ξεριζώματα, ξεριζώνεται με δουλειές».

Σε ότι αφορά το ΚΕΑ υπογράμμισε ότι οι δικαιούχοι λαμβάνουν:

Ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λαμβάνει 400 ευρώ.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

Δες ακόμα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο καταβολής ΚΕΑ – Επίδομα παιδιού – Προνοιακά επιδόματα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486