Νίκη Κεραμέως: Είσοδος στο Πανεπιστήμιο με κάρτα για τους φοιτητές

Από neolaia.gr Team 29 Ιουλίου 2019

Τα σχέδια της κυβέρνησης για το άσυλο εξήγησε η νέα Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το σχέδιο της νέας κυβέρνησης σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο.

Σύμφωνα με την ίδια και επαναλαμβάνοντας την άμεση πρόθεση της κυβέρνησης για καθολική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε την ανάγκη επέμβασης των Αρχών στο Πανεπιστήμιο, όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις, κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της πραγματικής έννοιας του ασύλου».

Όπως η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά, όταν συμβαίνουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους αξιόποινες πράξεις, οι αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλο δημόσιο χώρο, προσθέτοντας μάλιστα ότι «δε νοείται το πανεπιστήμιο να είναι καταφύγιο για όσους τελούν αξιόποινες πράξεις».

Σε προηγούμενη συνέντευξή της, η ίδια είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πρώτον, επιστρέφουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς στους οποίους πραγματικά ανήκουν, δηλαδή στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό, καταργώντας το κακώς εννοούμενο άσυλο. Οι δημόσιες αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός πανεπιστημίου.»

Για την αποκατάσταση του ασύλου, η υπουργός Παιδείας διαμήνυσε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του εγχειρήματος με ενέργειες, όπως η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου σε επιμέρους χώρους ή ο συστηματικός φωτισμός των πανεπιστημιακών χώρων, πράγμα που αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς με τους εμπλεκόμενου φορείς.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια «εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, η εφαρμογή επιμέρους συστήματος εισόδου σε επιμέρους χώρους κ.ο.κ.» 

Δες ακόμα: Δόμνα Μιχαηλίδου: Για κάθε γέννα θα δίνονται 2.000 ευρώ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486