Δόμνα Μιχαηλίδου: Για κάθε γέννα θα δίνονται 2.000 ευρώ

Από neolaia.gr Team 28 Ιουλίου 2019

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε για τα κίνητρα που θα δοθούν στους νέους γονείς κάτω των 30 ετών

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Υφυπουργός Εργασίας και αρμόδια για τα ζητήματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι τα υπάρχοντα επιδόματα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει σκοπό θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, θα δοθούν περισσότερα κίνητρα στους νέους γονείς κάτω των 30 χρονών, ξεκαθαρίζοντας ότι από τη 1η Ιανουαρίου του 2020, θα δίνονται οριζόντια επιδόματα για όλους, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα. Η ίδια υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι:

«Οριζόντια όλοι παίρνουν ένα επίδομα 2000 ευρώ για κάθε γέννα και ένα αφορολόγητο στα 1000 ευρώ για κάθε παιδί. Είπαμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι εξετάζουμε να δώσουμε παραπάνω κίνητρα και όχι επιδόματα για τις νεαρές οικογένειες».

Όπως η ίδια τόνισε, θα εξεταστεί το αν θα επιβληθεί τελικά το εισοδηματικό κριτήριο για τις οικογένειες που θα έχουν πολύ μεγάλο εισόδημα, ενώ στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι δε θα κοπεί κανένα επίδομα, αντιθέτως θα ληφθούν απαραίτητα μέτρα για να μη λαμβάνει επίδομα που δεν το δικαιούται εις βάρος κάποιου άλλου.

Τέλος, όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, υπογραμμίζοντας ότι για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά συγκριτικά με πέρυσι και «στόχος είναι να μη μείνει του χρόνου κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού».

Δείτε ακόμα: Τέλος το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους – Δείτε τι αποφασίστηκε

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486