Capital controls: Πλήρης άρση στα τέλη Σεπτέμβρη
Capital controls: Μετά από 4 χρόνια επιβολής των ελέγχων, κυβέρνηση και κεντρική τράπεζα συμφωνούν ότι οι συνθήκες επιτρέπουν πλέον να πραγματοποιηθεί αυτό το τελευταίο βήμα

Μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια (Ιούνιος του 2015) που βρισκόμαστε υπό το καθεστώς των capital controls, πλησιάζει όπου να’ ναι το τέλος εποχής τους, καθώς, όπως όλα δείχνουν, πάμε για πλήρη κατάργησή τους προς τα τέλη του επικείμενου Σεπτεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική Κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα έρχονται σε συμφωνία σχετικά με τις συνθήκες που επιτρέπουν πλέον την πραγματοποίηση αυτού του τελευταίου βήματος, ενώ από από τη στιγμή επιβολής των ελέγχων, έχουν περάσει ήδη πάνω από 4 χρόνια.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), σε ένα βήμα που αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, προκειμένου να φτάσει γρηγορότερα σε επενδυτική βαθμίδα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει, καθώς απαιτούνται διαβουλεύσεις με τους εταίρους, ενδεχομένως δε και νομοθετική ρύθμιση, ενώ, η τελική απόφαση επαφίεται φυσικά στην απόφαση της κυβέρνησης.

Η άρση των τελευταίων περιορισμών χρονολογείται περίπου στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2019, ενόψει και των διαβουλεύσεων με τους δανειστές, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προετοιμάσουν την 4η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, με κεντρικό ζήτημα την προετοιμασία του προϋπολογισμού του επόμενου έτους και την έγκριση των φοροελαφρύνσεων. Αν και εφόσον άρα, η κατάληξη των διαβουλεύσεων είναι θετική, το κλίμα για την άρση των capital controls θα είναι ευνοϊκό και θα πάψουν να ισχύουν.

Πηγή: Καθημερινή

Δες ακόμα: Facebook: Θα καταβάλει πρόστιμο- ρεκόρ για παραβιάσεις περί προσωπικών δεδομένων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;