Facebook: Θα καταβάλει πρόστιμο- ρεκόρ για παραβιάσεις περί προσωπικών δεδομένων!
Το Facebook ετοιμάζεται να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο για παραβιάσεις σε προσωπικά δεδομένα!

Το Facebook καλείται να καταβάλει ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο όπως, ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου (FTC). Μάλιστα, παράλληλα με την καταβολή του προστίμου, η εταιρεία θα πρέπει να αναδιαρθρώσει την προσέγγισή του στα ζητήματα ιδιωτικότητας.

Το ποσό αυτό, αποτελεί ποσό ρεκόρ και αγγίζει τα 5 δισ. δολάρια. Η απόφαση αυτή βγήκε με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά από την FTC, υπέρ της υιοθέτησης του διακανονισμού, για τον οποίο απαιτείται δικαστική έγκριση. Μάλιστα, οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι ο διακανονισμός δεν ήταν ευρύς και δεν επέβαλε ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της FTC, ο Ρεπουμπλικάνος Τζο Σίμονς ανέφερε τα εξής:

“Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις στα δισεκατομμύρια χρηστών της σε όλο τον κόσμο ότι θα μπορούσαν να ελέγχουν το πώς μοιράζονται οι προσωπικές τους πληροφορίες, η Facebook υπονόμευσε τις επιλογές των καταναλωτών.”

Ενώ, ο Δημοκρατικός και μέλος της επιτροπής Ρόχιτ Τσόπρα δήλωσε:

“Το πρόστιμο δίνει ασυλία στα υψηλόβαθμα στελέχη της Facebook και κανένα πραγματικό περιορισμό στο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας.

Ενώ, δεν λύνει τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν σε αυτές τις παραβιάσεις.”

Σύμφωνα με την FTC, η πολιτική του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης για τα προσωπικά δεδομένα είχε ως αποτέλεσμα να εξαπατηθούν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώποι που χρησιμοποίησαν το εργαλείο αναγνώρισης προσώπου της Facebook. Επίσης, κρίθηκε ότι η εταιρεία Facebook παραβίασε τους κανόνες της ενάντια στις πρακτικές εξαπάτησης όταν δεν αποκάλυψε ότι οι αριθμοί τηλεφώνου που είχε συγκεντρώσει για την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού ασφαλείας θα χρησιμοποιούνταν για διαφημιστικούς λόγους.

Βάσει του διακανονισμού που πρότεινε η FTC το συμβούλιο της Facebook θα πρέπει να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή προσωπικών δεδομένων που θα αφαιρεί τον απεριόριστο έλεγχο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Facebook, Mark Zuckerberg, αναφορικά με τις αποφάσεις που επηρεάζουν την ιδιωτική ζωή των χρηστών της.

Δες ακόμα: Instagram: Δύο νέα εργαλεία έρχονται να καταπολεμήσουν τα κακόβουλα σχόλια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;