Οι «Unboxholics» μιλούν για το «Κουκλοθέατρο» στο neolaia.gr
Το «Κουκλοθέατρο» των «Unboxholics» είναι μια διαδραστική σειρά που λειτουργεί σαν όνειρο: Τα πάντα μπορεί να συμβούν, γιατί εσύ είσαι αυτός που καθορίζει την πλοκή

Πέρα από μύστες στο ελληνικό unboxing, οι «Unboxholics» είναι επαΐοντες σε ό,τι αφορά gaming videos, livestreams και tech reviews. Και ακόμα πιο πέρα, είναι εκείνοι που μας σύστησαν στο «Κουκλοθέατρο» και μίλησαν μαζί μας για το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ, στο οποίο η πλοκή καθορίζεται από τους ίδιους του θεατές.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, τo «Κουκλοθέατρο» είναι μία μίνι σειρά ολιγόλεπτων επεισοδίων, η οποία, αξιοποιώντας την αλληλεπίδραση που προσφέρει το YouTube μεταξύ δημιουργών και κοινού, παράγει κάτι εντελώς μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Σε αυτήν τη σειρά, που αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, ένα πρωτοποριακό διαδραστικό εγχείρημα, εσείς, αλλά και εμείς, όλοι οι θεατές, είμαστε αυτοί που ουσιαστικά καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας. Εμείς είμαστε αυτοί που γράφουν το σενάριο και “κινούν τις μαριονέτες”.

Οι θεατές στο “Κουκλοθέατρο”, όμως, δεν έχουν a priori επιλογές, τύπου Α ή Β. Αντιθέτως, παίρνουν στα χέρια τους την πλοκή και καθορίζουν tabula rasa ολόκληρη τη δράση. Οι θεατές σκιαγραφούν το background των χαρακτήρων, προσθέτουν νέους χαρακτήρες, (υπο)γράφουν την ακολουθία των γεγονότων.

Το “Κουκλοθέατρο” είναι ένα δύσκολο, αλλά τολμηρό project, που μας εισάγει σε ένα κοινωνικό και διαδραστικό «παιχνίδι» διλημμάτων. Το πράγμα είναι απλό: Προσθέτεις τις δικές σου ιδέες, τα δικά σου σχόλια, επηρεάζοντας τη συνέχεια της ιστορίας.

Όπως σ’ ένα όνειρο, έτσι και στο “Κουκλοθέατρο”, τα πάντα μπορούν να συμβούν…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε μια διαδραστική σειρά;

Ψάχνουμε συνεχώς νέες ιδέες. Μας αρέσει και να πειραματιζόμαστε με πιο κινηματογραφικά concept και έχουμε κάνει στο παρελθόν short movies όπως το “Lurking Near” και το “Πρόγευμα”. Αυτή τη φορά σκεφτήκαμε να εκμεταλλευτούμε την διαδραστικότητα που υπάρχει εκ φύσεως στην πλατφόρμα του YouTube για κάτι εντελώς διαφορετικό.”

Απ’ τη στιγμή που το «Κουκλοθέατρο» αποτελεί ουσιαστικά μια ιστορία που «πλέκουν» οι ίδιοι οι θεατές, γράφοντας τα δικά τους σχόλια, πώς γίνεται η επιλογή των (πιο κατάλληλων) ιδεών; Και πόσο δύσκολο είναι αυτό τελικά;

Η επιλογή είναι το πιο δύσκολο κομμάτι από όλα. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω με εκπληκτική φαντασία και τα σενάρια που προτείνουν δεν τα έχουμε δει ούτε σε ταινίες του Hollywood. Η πραγματικότητα, όμως, επιτάσσει να διαλέξουμε κάτι που να συμβαδίζει και με τις δικές μας παραγωγικές δυνατότητες. Τα σχόλια όμως είναι αυτά που μας κάνουν να εξελίσσουμε κάθε φορά αυτές τις δυνατότητες.

Αν κρίνουμε από το Black Mirror: Bandersnatch, έχετε αρκετά κοινά, όσον αφορά τις επιλογές που δίνονται στο θεατή. Εκεί, ωστόσο, οι επιλογές είναι δύο και άρα προκαθορισμένες. Διαλέγεις ή το ένα ή το άλλο. Εσείς, από την άλλη, ζητάτε από το κοινό να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του και να δημιουργήσει μια εξ’ ολοκλήρου καινούρια ιστορία. Πόσο εύκολο είναι να «ικανοποιούνται» όλες οι ιδέες;

Είναι φύσιν αδύνατο να χωρέσουν όλες οι ιδέες σε ένα επεισόδιο λίγων λεπτών. Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τις καλύτερες, διατηρώντας ταυτόχρονα μια συνοχή στη ροή της ιστορίας. Γενικότερα αυτή η διαδικασία της επιλογής είναι πολύ δύσκολη.

Τι ανταπόκριση έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής το διαδραστικό «Κουκλοθέατρο»;

Η ανταπόκριση ήταν επιφυλακτική στην αρχή, αλλά γρήγορα το κοινό κατάλαβε τον ρόλο του και μπήκε στο πετσί του. Υπάρχουν χιλιάδες σχόλια που δε γράφουν απλά την εξέλιξη ενός επεισοδίου, αλλά ολόκληρης της σειράς. Άλλοι προσθέτουν απλά μερικές σκηνές που θα τους φαίνονταν ενδιαφέρουσες. Γενικότερα, το πάθος που επιδεικνύει ο κόσμος για τη σειρά είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Πόσος καιρός χρειάζεται για να ετοιμαστεί ένα επεισόδιο; Δεδομένου ότι έχετε πολλά σχόλια και ιδέες θεατών να επεξεργαστείτε.

Η διαδικασία επιλογής μπορεί να κρατήσει από μία έως δύο βδομάδες. Τα γυρίσματα, ανάλογα των τεχνικών δυσκολιών και της τοποθεσίας διαρκούν από μία έως τρεις εβδομάδες. Η επεξεργασία του βίντεο για την τελική μορφή του διαρκεί ακόμα μία εβδομάδα. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, παρά τη μικρή διάρκεια του κάθε επεισοδίου. Δεν είναι μία προκαθορισμένη σειρά, στην οποία ξέρεις την εξέλιξη και μπορείς να γυρίσεις ολόκληρα κομμάτια μονομιάς. Πρέπει να επιστρέφουμε στα ίδια σημεία, να στήνουμε τα ίδια σκηνικά, να ετοιμάζουμε ολόκληρη παραγωγή κάθε φορά μέσα σε μερικές μέρες.

Θεωρείτε ότι το YouTube μπορεί τελικά να αποτελέσει δημιουργικό χώρο έκφρασης καλλιτεχνικών ιδεών-απόψεων-ανησυχιών;

Πάντα αποτελούσε έναν τέτοιο χώρο. Στο YouTube ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί με τον τρόπο που του ταιριάζει. Το πώς επιλέγει ο καθένας να το κάνει είναι δικό του θέμα. Αν το YouTube δεν έχει αρκετές διαφορετικές μορφές και εκφράσεις, αυτό είναι πρόβλημα των δημιουργών, όχι της πλατφόρμας. Ή, αν θέλετε καλύτερα, είναι πρόβλημα των θεατών. Αυτοί αποφασίζουν τι είναι δημοφιλές και τι όχι.

Πόσα επεισόδια να περιμένουμε ακόμα από το “Κουκλοθέατρο”;

Το επόμενο θα είναι και το τελευταίο! Η ιστορία ολοκληρώνεται, γι’ αυτό τα σχόλια σας είναι ακόμα πιο σημαντικά αυτά τη φορά…

Για τη Digital Minds & τους Unboxholics

Ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά YouTube κανάλια που διαχειρίζεται η Digital Minds, ένα Digital Media agency που συνεργάζεται με ταλαντούχους digital creators και brands, αποτελεί το κανάλι των Unboxholics (Unboxing, tech reviews, livestreams, αλλά και gaming videos) μετρώντας περισσότερους από 624 χιλιάδες συνδρομητές μέχρι σήμερα.

Που θα βρεις τους Unboxholics:

Site: https://unboxholics.com/
YouTube: https://www.youtube.com/user/Unboxholics
Instagram: https://www.instagram.com/unboxholics/
Facebook: https://www.facebook.com/Unboxholics/

Που θα βρεις τη Digital Minds:

Site: https://digitalminds.com/
YouTube: https://www.youtube.com/user/DigitalMindsGreece
Instagram: https://www.instagram.com/digital.minds/
Facebook: https://www.facebook.com/DigitalMindsNet/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;