Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο εδώλιο ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Από Κοραλία Ξεπαπαδέα 18 Ιουλίου 2019

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα με την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα με την κρισιμότερη ίσως απολογία, αυτή του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος στέρησε τη ζωή του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.

Εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή έξω από το Εφετείο Αθηνών, διεκδικώντας μία θέση μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ εν εξελίξει βρίσκεται το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο μουσικός και αντιρατσιστής δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι «ξεγυμνώνοντας» το πρόσωπο του φασισμού στην Ελλάδα, ενώ το συμβάν κατέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τι κρυβόταν πίσω από την κοινοβουλευτική «μάσκα» της Χρυσής Αυγής, η οποία φέτος έμεινε κι εκτός Βουλής.

Ο νεαρός ράπερ Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 από τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος ήταν ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα και οι ανακρίσεις ενέπλεξαν κι άλλα μέλη του ναζιστικού μορφώματος.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στη σκηνή του εγκλήματος, αφού τον υπέδειξε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας στους αστυνομικούς, λίγο πριν ξεψυχήσει, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου πριν έξι χρόνια.

Δες ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία του Φύσσα ο Γιώργος Πατέλης

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486