Διάλεξε τη σωστή σχολή μαγειρικής και ζήσε στον κόσμο των αληθινών ευκαιριών
Σπούδασε με τους κορυφαίους του επαγγέλματος, γιατί εκεί έξω υπάρχει ένας κόσμος που σε περιμένει!

Έρχονται κάποιες στιγμές για όλους και όλες μας ανεξαιρέτως, όπου καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, να εξετάσουμε τις διαθέσιμες επιλογές μας και τελικά να λάβουμε τη σωστότερη απόφαση για το μέλλον, τη ζωή και την καριέρα μας.

Μια από τις κομβικές αυτές στιγμές, μεταξύ άλλων, είναι όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το εγχείρημα των σπουδών, οι οποίες και μας βοηθούν να μετουσιώσουμε τη θεωρητική γνώση σε πρακτική εμπειρία, ακολουθώντας τα όνειρα και τους στόχους που εμείς οι ίδιοι έχουμε θέσει. Και εκεί, λοιπόν, είναι που οι προτιμήσεις και οι κλίσεις των ανθρώπων διαφέρουν κι αυτό είναι άλλωστε και το “μαγικό” της υπόθεσης: Πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές ασχολίες, γνωστικά αντικείμενα, τεχνικοί κλάδοι και τέχνες κάθε είδους και μορφής.

Και όταν λέμε τέχνη, δεν εννοούμε αποκλειστικά τις εικαστικές τέχνες ( ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία), αλλά οτιδήποτε μπορεί να νοηθεί και να προκύψει από αγάπη, αφοσίωση και πάθος, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει και με τη μαγειρική.

Η τέχνη της μαγειρικής είναι “μικρόβιο” και όσοι, έστω και ελάχιστα έχουν ασχοληθεί μαζί της, γνωρίζουν πολύ καλά ότι, το μεράκι και οι απαραίτητες γνώσεις, όχι απλώς μπορούν να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερό σου χρόνο, αλλά και να σε κάνουν να αποκτήσεις τις θεμελιώδεις γνώσεις πάνω σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα της εποχής μας. Κι αυτό γιατί, το να είσαι σεφ, σημαίνει να μπορείς να μετατρέψεις μια ανθρώπινη στοιχειώδη ανάγκη, όπως είναι η σίτιση, σε καλλιτεχνική δημιουργία και γαστρονομική απόλαυση.

Και στην Ελλάδα, όπως καλά ξέρουμε, η εκπαίδευση τόσο επαγγελματιών, όσο και ερασιτεχνών της κουζίνας, έχει τη μια και μοναδική υπογραφή της LE MONDE, της νούμερο1 σχολής μαγειρικής, που προσφέρει τα κατάλληλα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια σε όσους και όσες αγαπούν την τέχνη και παρασκευή του φαγητού και επιθυμούν να απασχοληθούν επαγγελματικά σε κάθε είδους επισιτιστική επιχείρηση.

Η LE MONDE προσφέρει πληθώρα επιλογών σπουδών, που ξεκινάνε από Chef και Pastry-Chef και φτάνουν μέχρι Hotel Management και Tourism Management, συνδυάζοντας τη θεωρητική κατάρτιση και εξειδίκευση με την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, πράγμα που μαρτυρά η ίδια η μακρά ιστορία επιτυχιών της σχολής, μετρώντας δεκάδες κορυφαίους αποφοίτους, μερικοί από τους οποίους μάλιστα, μας είναι και ιδιαίτερα γνωστοί.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας μαγειρικής, έχουν ακολουθήσει προηγουμένως σπουδές στη LE MONDE και έχουν καταφέρει να διαπρέψουν στον τομέα τους, αφήνοντας το δικό τους στίγμα στη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα. Λαμπρά παραδείγματα αποφοίτων της σχολής, είναι βέβαια ο Άκης Πετρετζίκης, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο Τάσος Μαντής, ο Ανδρέας Λαγός, ο Κρίτων Πουλής, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Νίκος Καραθάνος, ο Αντώνης Δρακουλαράκος, αλλά και ο Μανώλης Σαρρής που αναδείχθηκε φέτος νικητής στον πολυαγαπημένο διαγωνισμό μαγειρικής του MasterChef 2019.

Οι σπουδαστές, βγαίνοντας από τη σχολή, έχουν ευκαιρίες να ακολουθήσουν το όνειρό τους στη μαγειρική, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, κι αυτό επιτυγχάνεται χάρις στη φήμη και την αναγνωρισιμότητα του ονόματος LE MONDE στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, καθώς και στη συνεργασία που διαθέτει με περισσότερες από 900 ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις για την απορρόφηση σπουδαστών και αποφοίτων.

Επίσης, η LE MONDE διαθέτει προγράμματα μετεκπαίδευσης στην υψηλή γαστρονομία και την υψηλή ζαχαροπλαστική – αρτοποιία που επιταχύνουν την ανέλιξη, όσων τα παρακολουθούν, σε κορυφαίες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μέσα σε πραγματικά υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE, σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την ουσία της μάθησης, καθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα, ενώ το “τιμόνι” του διδακτικού προσωπικού κρατούν επιλεγμένοι επαγγελματίες που ξέρουν να συνδυάζουν την ακαδημαϊκή κατάρτιση με τη μακροχρόνια εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Το πτυχίο της LE MONDE με τίτλο: «Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» διαθέτει ένα πρόγραμμα σπουδών που σκοπό έχει να εντοπίσει τους επίδοξους chefs, να τους βοηθήσει να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν το ταλέντο τους, έτσι ώστε να μπορέσουν αργότερα να απασχοληθούν σε όποια κατηγορία και σε όποιο είδος επισιτιστικής επιχείρησης επιθυμούν: Είτε πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες, είτε για εστιατόρια και κρουαζιερόπλοια, εταιρείες catering, κρατικά και μη ιδρύματα, βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις στο να ξεκινήσουν ακόμα και τη δική τους, προσωπική επιχείρηση, κάνοντας ένα τολμηρό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό άνοιγμα, στον χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος.

Πώς επιτυγχάνεται, όμως, η μετατροπή ενός απλού “εραστή” της κουζίνας σε κορυφαίο επαγγελματία της μαγειρικής;

Οι σπουδές «Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» στη LE MONDE συνδυάζουν την εργαστηριακή με τη θεωρητική εκπαίδευση κι αυτό χάρη στην άψογη οργάνωση της παρασκευής εδεσμάτων, στον συντονισμό του προσωπικού κουζίνας, στην εκπόνηση των menus, στην οργάνωση των προμηθειών, στον ποιοτικό έλεγχο και στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στην υγιεινή και την ασφάλεια των χώρων της κουζίνας.

Οι νέοι chefs, λοιπόν, που είναι έτοιμοι να “μυηθούν” στον υπέροχο κόσμο της μαγειρικής, έχουν την ευκαιρία, μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών, να διδαχθούν σε βάθος την ελληνική μαγειρική παράδοση, αλλά και τη διεθνή κουζίνα, έτσι ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να αφήσουν το δικό τους γαστρονομικό στίγμα, αναδεικνύοντας την ελληνική κουζίνα στο “πάνθεον” της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσα χρειάζεται να ξέρει ένας ικανός chef, από ανατομία του φαγητού και food styling, μέχρι σύνθεση μενού, οινολογία και διοίκηση προσωπικού.

Ταυτόχρονα, οι νέοι σπουδαστές, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων από ειδικούς και κορυφαίους chefs της Ελλάδας και του εξωτερικού, πράγμα που τους εξασφαλίζει μια πρώτη επαφή και γνωριμία με ανθρώπους του επαγγέλματος, που ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, ως φοιτητές, και πλέον εργάζονται πάνω σ’ αυτό που αγαπούν.

Kατά τους καλοκαιρινούς μήνες επίσης, προσφέρεται στους αυριανούς chefs, η δυνατότητα απασχόλησης σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να εξοικειωθούν στις συνθήκες εργασίας και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με την αναγκαία προϋπηρεσία, ενώ το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας αναλαμβάνει με τη λήξη των σπουδών τους, να τους τοποθετήσει σε επιχειρήσεις όπου μπορούν να εργαστούν.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, οι ευκαιρίες που προσφέρονται είναι πολλές και μπορείς να διεκδικήσεις τη δική σου ευκαιρία, κάνοντας άμεσα αίτηση εγγραφής στη LE MONDE.

Και δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι και πολύ, διότι, πέρα από το πολύτιμο “ταξίδι” και την εμπειρία που θα ζήσεις, ως εκπαιδευόμενος, θα έχεις στο μέλλον και κάποια εξίσου πολύτιμα επαγγελματικά πλεονεκτήματα:

  • Άμεση αποκατάσταση
  • Καλές αμοιβές και κοινωνική αναγνώριση
  • Σταθερά αυξανόμενη και αμείωτη ζήτηση
  • Έντονη δημιουργικότητα
  • Απεριόριστες δυνατότητες για επιτυχημένη καριέρα
  • Δυνατότητα δημιουργίας ατομικής επιχείρησης μαζικής εστίασης

Αν πραγματικά θες να χαράξεις τον δικό σου δρόμο στη μαγειρική, επειδή είναι το πάθος και το αληθινό σου μεράκι, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις σπουδές μ’ εκείνους που μπορούν να σου προσφέρουν ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι.

Για σένα, λοιπόν, που η μαγειρική δεν αποτελεί απλό χόμπι και απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο, αλλά κλασική αξία και διαχρονική αγάπη, ήρθε η στιγμή να πάρεις μια σημαντική απόφαση για τη ζωή και την καριέρα σου.

Για να ανοίξεις τον δικό σου δρόμο σου στη μαγειρική, σπούδασε με τους κορυφαίους των τουριστικών σπουδών, γιατί ο κόσμος σου σε περιμένει στη LE MONDE.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;