5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να καταπολεμήσεις το άγχος της καθημερινότητας!

Από neolaia.gr Team 16 Ιουλίου 2019

Κάποιες συνήθειες που έχεις συμβάλλουν στο να έχεις άγχος! Άλλαξε τες!

Το στρες είναι ένα αίσθημα της καθημερινότητας που πρέπει να περιορίσεις ή να προσπαθήσεις να αποβάλεις τελείως από τη ζωή σου. Οι γρήγοροι ρυθμοί, η καθημερινή πίεση και διάφορα άλλα δεν στο επιτρέπουν.

Αλλά, ήξερες ότι το αυξάνεις με απλά καθημερινά πράγματα που κάνεις;

Είναι κάποιες συνήθειες που όλοι έχουμε στην καθημερινότητά μας και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο άγχος που αισθανόμαστε. Για αυτό, αλλάζοντας τις συνήθειες αυτές θα νιώσεις πολύ καλύτερα κατευθείαν!


1. Περνά πολύ χρόνο μόνος σου

Είναι καλό να αφιερώνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Αλλά, αν το παρακάνεις θα έχει αρνητικές συνέπειες! Θα σκέφτεσαι πολύ διάφορα πράγματα και θα χάνεσαι στις σκέψεις σου. Οπότε, περιόρισε τον χρόνο που περνάς κλεισμένος στο δωμάτιό σου.

2. Το να μην είσαι ενεργητικός

Μετά τη δουλειά ή τη σχολή σου, απλά κάθεσαι σε έναν καναπέ και βλέπει τηλεόραση; Αυτό έχει αρνητικές επιδράσεις στην καθημερινότητά σου και στο άγχος που έχεις. Με το να κάθεσαι απλά, το μυαλό σου μπαίνει σε μία διαδικασία σκέψης για όλα αυτά που σε ενοχλούν. Οπότε, σήκω και πήγε να βρεις ένα χόμπι! Θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου και θα μειώσεις και το άγχος!

3. Δεν κοιμάσαι καλά

Κοιμάσαι λίγο. Έχεις να κάνεις πολλά πράγματα στη μέρα σου και για να τα προλάβεις ώρα, ξεκλέβεις κάποιες ώρες από τον ύπνο σου. Το να μην έχει ξεκουραστεί ο οργανισμός, όμως, καλά, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υπόλοιπη μέρα σου.

4. Ο καφές

Μπορεί ο καφές να είναι ένα από τα ροφήματα που αγαπάς και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι επηρεάζει αρνητικά τον οργανισμό σου. Η καφεΐνη είναι πολύ δυνατή για τον οργανισμό σου και αυξάνει τα επίπεδα άγχους.

5. Social Media

Αν και το κάνεις για να περνάς τον χρόνο σου, όταν δεν έχει τίποτα άλλο να κάνεις, η πολύ ώρα στα social media, δεν κάνει καλό. Βλέπεις μόνο τις χαρούμενες στιγμές της ζωής των άλλων και επειδή εσύ μπορεί να έχεις μία άσχημη μέρα επηρεάζεσαι. Καλύτερα να τα κοιτάς μία φορά την ημέρα και τέλος!

Δες ακόμα: 8 απλοί τρόποι για να νιώσεις καλύτερα μετά από μία δύσκολη μέρα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486