Νίκη Κεραμέως: Τι ώρα θα ανοίγουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Από neolaia.gr Team 15 Ιουλίου 2019

Σύμφωνα με εξαγγελίες της νέας Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η νέα Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νίκη Κεραμέως, γνωστοποίησε τελικά τη μη εφαρμογή της απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με την ώρα που θα ανοίγουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, λοιπόν, τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά από τις 8.15 πμ αντί για τις 9:00 πμ, ενδεχόμενο που είχε ανακοινωθεί πως εξετάζεται από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

«Δε θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», ανέφερε η ίδια.

Όσον αφορά τη Νομική Σχολή στην Πάτρα, η νέα Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες».

Στη συνέχεια, σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, η ίδια δήλωσε το εξής:

«Υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ που έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό. Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές».

Δείτε ακόμα: ΙΣΑ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486