Τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα
Ρίξε μια ματιά στις προτάσεις μας και κανόνισε τις διακοπές σου σύντομα, γιατί πλησιάζει high season και δε θα μείνει σκιά για σκιά για να στήσεις τη σκηνή σου

Τι είναι το καλοκαίρι χωρίς camping Βίρνα; Εσύ θα μας πεις. Έχεις πάει μια, δύο, τρεις, τέσσερις φορές; Καμία ίσως;

Όσες φορές κι αν έχεις πάει κάμπινγκ ή αν δεν έχεις ζήσει ακόμα την κατασκηνωτική εμπειρία, ελεύθερη ή οργανωμένη, το φετινό καλοκαίρι ίσως αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανακαλύψεις τι εστί κάμπινγκ και γιατί τελικά το προτιμά ολοένα και περισσότερος κόσμος, τόσο μικρότερων όσο και μεγαλύτερων ηλικιών, γιατί το κάμπινγκ προφανώς και δεν έχει ηλικία!

Πέρα από το γεγονός ότι το κάμπινγκ είναι πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με διαμονή σε δωμάτια (για ξενοδοχείο δεν το συζητάμε καν, ειδικά όταν πρόκειται για high season), μόνο η εμπειρία της όλης φάσης, θα σου μείνει αξέχαστη και, πίστεψέ μας, αξίζει να τη ζήσεις, έστω και μόνο μια φορά στη ζωή σου (Για σένα που είσαι σχετικά δύσπιστος τα λέω αυτά!).

Και επειδή (ευτυχώς και για καλή μας τύχη) οι επιλογές για κάμπινγκ στην Ελλάδα είναι κυριολεκτικά πάααααρα πολλές, αποφασίσαμε να κάνουμε μια λίστα με τα καλύτερα και πιο ξεχωριστά κάμπινγκ που αξίζει να επισκεφτείς και να διαμείνεις με την παρέα, το αμόρε σου, ακόμα και μόνος ή μόνη σου, αν είσαι απ’ αυτούς που δε δυσκολεύονται κι ιδιαίτερα να κάνουν γνωριμίες από το πουθενά.

Το λοιπόν…

Έχουμε και λέμε:

1. Δημοτικό κάμπινγκ Σαμοθράκης

Δε χωράει αμφιβολία ότι η Σαμοθράκη είναι το νησί-στολίδι του Βόρειου Αιγαίου και η φυσική της ομορφιά δεν περιγράφεται με λόγια: Απίστευτες βάθρες – κολυμπήθρες για να κάνεις μπάνιο, γραφικά στενάκια με πετρόχτιστα σπίτια στη χώρα, αρχαιολογικά ενδιαφέρουσα και ασφαλώς ένα από τα καλύτερα δημοτικά κάμπινγκ της χώρας. Μεγάλες φυσικές εκτάσεις που χωρίζονται σε “κοινότητες” για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων: Οικογένειες που έχουν έρθει με τροχόσπιτα ή θέλουν να στήσουν μεγάλες σκηνές και να έχουν την ησυχία τους και, απ’ την άλλη, για τους πιο περιπετειώδεις, ανήσυχους, μεγάλες εκτάσεις ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα, με καντίνα, ρέγκε μουσική και την πιο εναλλακτική διάθεση έβερ.

2. Aegiali Camping, Αμοργός

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

“Be your self … make your own rainbow” ? Welcome #June …? Welcome #Summer …✔ ——————————————— #amorgos #aegialicamping #askas_stories ? #aegiali #amorgosisland #summer2k19

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegiali Camping Amorgos (@aegialicamping) στις

Μπορεί το κάμπινγκ της Αιγιάλης να είναι σχετικά μικρό, αλλά είναι ότι πιο κόζι και φιλόξενο υπάρχει: Πεντακάθαρο, η κουζίνα του σερβίρει επίσης νόστιμες λιχουδιές και απέχει το πολύ 3 λεπτά από τη θάλασσα. Δέντρα παντού για να στήσεις τη σκηνή σου κάτω από τη σκιά τους και επίσης ποιος είπε ότι τα ωραία κάμπινγκ είναι μόνο τα μεγάλα κάμπινγκ;

3. Camping Αντίπαρος

Το καλύτερο camping των Κυκλάδων βρίσκεται στην Αντίπαρο και λέμε “το καλύτερο”, γιατί πραγματικά είναι φουλ οργανωμένο και τους χωράει όλους. Η ιστορία του ξεκινά το 1978 με όραμα να φέρει σε επαφή τους ανθρώπους με τη φύση και, ναι, τα έχει καταφέρει άψογα. Μόλις φτάσεις με το καράβι από Πάρο, σε παραλαμβάνει το αγαπημένο λεωφορειάκι του camping και σε μεταφέρει εκεί που θα στήσεις τη σκηνή σου, γλιτώνοντάς σε από το να καεί η πλάτη σου όση ώρα θες για να φτάσεις με τα πόδια. Το self service εστιατόριο του κάμπινγκ προσφέρει πολύ νόστιμα φαγητά σε πολύ προσιτές τιμές και έχει όλα τα απαραίτητα, σε περίπτωση που δεν ψήνεσαι, για παράδειγμα, να βγαίνεις εκτός και να πηγαίνεις σε μίνι μάρκετ. Από τσιγάρα, μέχρι αντικουνουπικά, απόχες και μαγιό, ενώ η παραλία είναι κυριολεκτικά 5 βήματα δρόμος.

4. Coralli Camping, Λιβαδάκια, Σέριφος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Και δεν θέλω να αντιμετωπίσω άλλα πασαλάκια αυτό το καλοκαίρι. #CoralliSerifos #serifistas2015 #teamserifos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marios Tsevopoulos (@mariosmarios90) στις

Ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά είναι και η Σέριφος, η οποία να πούμε ότι προτείνεται και από το Travel Weekly, ως ένας από τους 10 καλύτερους προορισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Στα νοτιοανατολικά της Σερίφου, λοιπόν, οι campers θα συναντήσουν το Coralli κάμπινγκ, ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα και όμορφα κάμπινγκ στην Ελλάδα, που απέχει μόλις πέντε λεπτά από το λιμάνι και βρίσκεται στην πιο γραφική παραλία του νησιού. Το Coralli προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για διακοπές και θα σε αφήσει άφωνο με τις παροχές και τη φιλοξενία του.

5. Κάμπινγκ Livadi, Φολέγανδρος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#campinglivadi in august #folegandros #folegandrosisland #cyclades_islands #campingfolegandros #cyclades #campinglivadifolegandros #hellas #camping #campingingreece #greeksummer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη camping livadi folegandros (@campinglivadifolegandros) στις

Σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ειδυλλιακά νησιά των Κυκλάδων, στη Φολέγανδρο, θα βρεις το κάμπινγκ Λιβάδι, στο οποίο μπορείς να μεταβείς πολύ εύκολα, καθώς απέχει μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι με το αυτοκίνητο, ενώ είναι επίσης προσβάσιμο με τα πόδια. Η παραλία είναι ακριβώς μπροστά του, το προσωπικό είναι φουλ εξυπηρετικό, ενώ το φυσικό τοπίο που θα αντικρίζεις κάθε πρωί από τη σκηνή σου, είναι απλά ασύλληπτο.

6. Achivadolimni Camping, Μήλος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

the view was so good that I pitched a tent

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KILEY CLISHAM (@kclish) στις

Κι ας λένε ότι η Μήλος ενδείκνυται κυρίως για ερωτευμένα πιτσουνάκια, εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο έτσι. Η Μήλος έχει πάνω από 70 ξεχωριστές παραλίες και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά για περιπέτεια, εξερεύνηση, αλλά και ανάπαυλα. Το οργανωμένο Milos Achivadolimni Camping είναι ένα από τα πληρέστερα camping των Κυκλάδων και εξασφαλίζει ένα από τα πιο αναζωογονητικά και ιδιαίτερα φυσικά τοπία, ενώ γύρω τριγύρω, θα βρεις ταβερνάκια και μπαρς για τις νυχτερινές σου περιπλανήσεις.

7. Astypalaia Camping, Αστυπάλαια

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#campinglife#astypalaiacamping#campingfun ?⛺☄

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη γιουτζίν? (@_evgenia.p) στις

Το οργανωμένο κάμπινγκ στην Αστυπάλαια λειτουργεί από το 1983 και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σταθερή σχέση αγάπης με τους campers ανά την Ελλάδα, προσφέροντας μια από τις ιδανικότερες ευκαιρίες για χαλάρωση και αναψυχή. Η παραλία βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την είσοδο του camping, ενώ στον χώρο λειτουργεί κι ένα μικρό μπαράκι, που παίζει ροκιές και ρέγκε μουσική, διοργανώνοντας μια φορά την εβδομάδα κι ένα πάρτι. Στην είσοδο του κάμπινγκ, θα βρεις τη στάση του λεωφορείου για να κινηθείς άνετα στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.

8. Σίμος Camping, Ελαφόνησος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Like here, nowhere! #simoslovers #simoscamping #tent #camping #trees #summer17 #summerholiday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simos Camping Elafonisos (@simos_camping_elafonisos) στις

Ένα οδηγός για ελληνικά κάμπινγκ, δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τον “βασιλιά” των κάμπινγκ, που δεν είναι άλλος από το Σίμος Camping της πανέμορφης Ελαφονήσου. Το συγκεκριμένο κάμπινγκ έχει εξαιρετικές παροχές και βρίσκεται στην πιο ονειρεμένη και εξωτική τοποθεσία, 4χλμ μακριά από το λιμάνι, σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Ο χώρος του κάμπινγκ είναι άριστα οργανωμένος, πολύ καθαρός και προσφέρει το πιο ανεκτίμητο κομφόρ από όλα: Τεχνητή σκιά για κάθε σκηνή. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ πιο βασικό στι κάμπινγκ από τη σκιά και το ξέρει όποιος/όποια έχει κάνει κάμπινγκ και τον έχει ξυπνήσει ο ήλιος που πέφτει πάνω στη σκηνή από τις 6 το χάραμα. Προλαβαίνεις να πας, πριν πλακώσει πολύς κόσμος!

9. Αρμενιστής Camping, Σιθωνία Χαλκιδικής

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ήμασταν οι καλύτεροι γείτονες.Τους τρελάναμε όλους τριγυρω ??❤ #friends #camping #armenistis #gr #skg #holidays #2019 #summer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημητρης Νικολαιδης (@imichilton) στις

“Σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει”, ακούμε και ξανά ακούμε από πολλούς και όντως, όσον αφορά το κάμπινγκ τουλάχιστον, το εγκώμιο που πλέκεται στη Χαλκιδική έχει βάση και λόγο ύπαρξης. Το κάμπινγκ του Αρμενιστή είναι απίστευτο και προσφέρει πλήθος επιλογών για διαμονή, από κλασικές σκηνές και τροχόσπιτα μέχρι youth hostel και mobile homes. Όσο για τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις; Από θαλάσσιο σκι, καγιάκ και beach volley μέχρι φουσκωτά θαλάσσια παιχνίδια, ποδόσφαιρο και γιόγκα.Το κάμπινγκ έχει επίσης ένα πολύ καλό εστιατόριο και ένα ακόμα καλύτερο μπαρ, ενώ ένα από τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του Αρμενιστή είναι το θερινό σινεμά που λειτουργεί και προβάλλει ταινίες δίπλα στη θάλασσα.

10. Far Out Camping, Ίος, Παραλία Μυλοπότα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Hostel life #faroutcamping #lifeofabackpacker #toocoolforAC #summeringreece #lifeissogood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Filla (@cfilla) στις

Το οργανωμένο αυτό κάμπινγκ της Ίου αποτελεί κομμάτι του Far Out Beach Club και βρίσκεται στη φανταστική παραλία του Μυλοπότα, μέσα στον τεράστιο αρχαίο ελαιώνα που προσφέρει την πιο ανεκτίμητη σκιά και δροσιά στους campers που με αγωνία την αναζητούν. Το Far Out Camping προσφέρει εξίσου ιδανικές δραστηριότητες για να κάνεις με την παρέα σου, αφού διαθέτει από πισίνες, γήπεδα μπάσκετ και τένις μέχρι κέντρο καταδύσεων και γιόγκα.

+1 Φοίνικες Camping, Φοινικούντα Μεσσηνίας

2 χλμ. έξω από το γραφικό χωριό της Φοινικούντας, θα βρεις ένα από τα πιο ήσυχα και χαμηλών τόνων κάμπινγκ που προσφέρει στους ταξιδιώτες και κατασκηνωτές μια από τις πιο χαλαρωτικές εμπειρίες. Η πανέμορφη παραλία της Μεσσηνίας είναι μες τα πόδια σου, ενώ το κάμπινγκ διαθέτει επίσης τρομερή οργάνωση και καθαριότητα, αλλά και πολύ καλό φαγητό. Η εκπληκτική παραλία του Βοϊδοκοιλιά, που σε καμία περίπτωση δε νοείται να μην επισκεφτείς, αν φτάσεις μέχρι τη Μεσσηνία, απέχει μια ανάσα μακριά, ενώ τα πρωινά πραγματοποιούνται περιηγήσεις με καΐκι προς Σαπιέντζα και Μαράθι.

Διάλεξε ένα μέρος και καλές διακοπές!!! ✌

*Κεντρική φώτο από τις διακοπές μας με τη Μαριλένα στη Σαμοθράκη το 2015. Το κοράκι το λένε Σίμο.

 

Δείτε ακόμα: 8+1 tips για εσένα που ετοιμάζεσαι να πας για camping

8+1 πανέμορφες παραλίες στην Ελλάδα για να κάνεις γυμνισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 6 
 7 
 1 
 4