8+1 πανέμορφες παραλίες στην Ελλάδα για να κάνεις γυμνισμό
Για σένα που σ' αρέσει να κολυμπάς χωρίς μαγιό - που και που.

Δεν είναι και πολλοί αυτοί που επιλέγουν συνειδητά να βγάλουν το μαγιό τους και να πλατσουρίσουν, έτσι όπως τους γέννησε η μητέρα – φύση.

Ο γυμνισμός, η κοινωνική γυμνότητα ή naturism (nudism) είναι μια νοοτροπία και ταυτόχρονα μια πρακτική, η οποία ακουμπάει πάνω σε μια ολόκληρη στάση ζωής και φιλοσοφία, που προτάσσει το γυμνό σώμα του ανθρώπου ως κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό, καθώς οι γυμνιστές ανά τον κόσμο στηρίζουν τη θεωρία ότι το γυμνό σώμα δεν είναι απλώς κάτι όμορφο και σεβαστό, αλλά οφείλουμε να το χαιρόμαστε και να το δεχόμαστε ως τέτοιο.

Όντως, η θέα του γυμνού σώματος δεν είναι ντροπή, ούτε διαφθείρει συνειδήσεις, δεν είναι ούτε υποτιμητική ούτε βέβαια επικίνδυνη. Επιπλέον, το να συνευρίσκονται γυμνά σώματα σε μια παραλία δεν συνεπάγεται τίποτα το ανήθικο, ούτε παραπέμπει αυτόματα και αποκλειστικά σε κάτι σεξουαλικό, καθώς η γύμνια είναι μια υγιής φυσική κατάσταση, με την οποία θα έπρεπε να είμαστε εξοικειωμένοι απ΄τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Η Ελλάδα, ωστόσο, παρότι μπορεί κάτι τέτοιο να μας κάνει εντύπωση, έχει, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάποιες από τις πιο όμορφες και οργανωμένες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο και λογικό, ειδικά αν σκεφτείς πόσα ωραία νησιά έχει η χώρα μας, σε συνδυασμό με το κύμα του εναλλακτικού τουρισμού, που πάει αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια.

Αν, λοιπόν, απολαμβάνεις κι εσύ να κάνεις γυμνισμό, είτε μόνος είτε με παρέα και φίλους, τότε είσαι στο σωστό άρθρο. Διάβασε παρακάτω και θα βρεις τις πιο όμορφες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα, που ξεκινάνε απ’ τα βάθη του Ιουνίου πελάγους και φτάνουν μέχρι τα φημισμένα Μάταλα, την Αντίπαρο και την ξακουστή Δονούσα.

1. Παραλία Ψαραλυκή – Αντίπαρος

Στην παραλία Ψαραλύκη της Αντιπάρου θα δεις έναν μεγάλο κόλπο με κρυστάλλινα νερά και πανέμορφη αμμουδιά, ενώ θα αράζεις στη σκιά των θαλασσόδεντρων. Το βράδυ, μετά το μπάνιο σου, πέρα και μια βόλτα απ’ τη θρυλική ντίσκο “La Luna”.

2. Αγία Άννα – Αμοργός

Μια “χωμένη” παραλία, που αποτελεί “θησαυρό” γυμνισμού και χαλάρωσης, αφού κρύβεται υπέροχα κάτω από ψηλά βράχια και έχει θέα τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#deepbluesea #απέραντογαλάζιο #nofilter

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ioanna Koufochristou (@just_joanna_x) στις

3. Γύψοι Αφιάρτη, Κάρπαθος

Η παραλία της Καρπάθου είναι προσβάσιμη με τα πόδια, άκρως ερημική και ήρεμη, ενώ την περιβάλλουν ψηλά βουνά που, μόνο στη θέα τους, γαληνεύουν το είναι σου.

4. Κέδρος και Λιβάδι, Δονούσα

Τα λόγια είναι λίγα όταν πρόκειται για τη Δονούσα. Παρότι είναι ένα μικρό νησί, ουσιαστικά “κουκκίδα” στο χάρτη του Αιγαίου, η Δονούσα συνιστά εναλλακτικό “παράδεισο” για ελεύθερο κάμπινγκ και κολύμπι χωρίς μαγιό. Η παραλία του Κέδρου βρίσκεται σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τον Σταυρό και θα σε συνεπάρει με τα κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά της.

5. Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα

Σε έναν απομονωμένο χώρο της δυτικής ακτής του νησιού, ανάμεσα σε Πέλεκα και Βάτο, θα βρεις την παραλία της Μυρτιώτισσας, η οποία συνορεύει με την παραλία της Γλυφάδας, όμως κι οι δύο χωρίζονται από ψηλά βράχια. Πλέον, στην παραλία της Μυρτιώτισσας συνυπάρχουν γυμνιστές με μη γυμνιστές, αλλά, όπως και να έχει, αν βρεθείς καλοκαίρι στην Κέρκυρα και θελήσεις να κάνεις γυμνισμό, τότε πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

? Contro ogni difficoltà ed ogni controversia. A testa alta ? . . . ? #landscape #landscapephotography #amazingplaces #places_wow #colors #cristalwater #watercolor #sea #greece #grecia #traveller #travelling #trip #aroundtheworld #allovertheworld #beach #beachwear #mirtiotissa #nude #rock #spiaggia #corfu #island #likes #followme #instagramers #summervibes #summer #experience #èstatouncomòdo ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesco Gangemi (@cicciogold93) στις

6. Κόκκινη Άμμος, Κρήτη

Η Κόκκινη Άμμος βρίσκεται 68 χιλιόμετρα Ν/Δ του Ηρακλείου, μόλις 800 μέτρα νότια από τα Μάταλα, στην περιοχή Μούδια και αξίζει να την επισκεφτείς αν είσαι κοντά.

7. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

Η Κόκκινη παραλία απέχει λίγα βήματα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου μπορείς να αφήσεις το αμάξι και να πας με τα πόδια, μόλις δύο λεπτά απόσταση, για μια περιπετειώδη ανάβαση-κατάβαση. Θα πάθεις πλάκα, αντικρύζοντας την υπέροχη ηφαιστειακή παλέτα, κόκκινων και μαύρων αποχρώσεων να συνυπάρχουν στην Κόκκινη παραλία. Τα σκούρα μπλε νερά της Σαντορίνης θα σε μαγέψουν, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο που λένε ότι ο υπέροχος λόφος που αποτελεί τη Σαντορίνη, είναι μια από τις ρομαντικότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις για καλοκαίρι.

8. Super Paradise, Μύκονος

Αν και πολύβουη και σαφώς κοσμοπολίτικη, η παραλία του Super Paradise βρίσκεται στη νότια πλευρά της Μυκόνου και συνορεύει με τις παραλίες Paradise, Πλατύς Γιαλός κι άλλες, ενώ ενδεικνύεται εξίσου για γυμνισμό, αν είσαι στο νησί και ψάχνεσαι.

9. Στις βάθρες της Σαμοθράκης

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απελευθερωτικό από το να κάνεις γυμνισμό στις πανέμορφες “κολυμπήθρες” της Σαμοθράκης, ενώ κοιτάς γύρω σου και απλά ρεμβάζεις το πιο όμορφο και αυθεντικά φυσικό τοπίο. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τη λεγόμενη “Γριά Βάθρα”, πίστεψέ με, δε θα χορταίνεις απ’ την ομορφιά του τοπίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#samothraki#summerishere#vacation#island#holidays❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SUMMER_DESTINATIONS??? (@summer_destinations6) στις

Δες ακόμα: Καλοκαιρινοί προορισμοί που δε χρειάζονται αυτοκίνητο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;