Κωνσταντίνος Κυρανάκης:
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλά στο neolaia.gr

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο το 1987 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από τον Βόλο και την Κρήτη, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι μεταπτυχιακές του σπουδές ήταν πάνω στη στρατηγική επικοινωνία.

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του μάρκετινγκ, ενώ από τον Απρίλιο του 2016, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Για 2,5 χρόνια εργάστηκε ως αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ενώ στις προσεχείς εθνικές εκλογές 2019, κατεβαίνει υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή, λοιπόν, την υποψηφιότητά του στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης απαντά στα ερωτήματα του neolaia.gr για την εκλογική Κυριακή της 7ης Ιουλίου, την αποπολιτικοποίηση των νέων και τη Νότια Αθήνα.

Παρατηρείται το φαινόμενο οι πολίτες και ειδικά οι νέοι να έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η γενιά μας ζητά να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η πολιτική στην Ελλάδα. Η αισθητική της είναι λογικό να απογοητεύει τους νέους. Πιστεύω, όμως, ότι δεν υπήρχε ποτέ καλύτερη συγκυρία από τη σημερινή για να μπει ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική.

Όσοι νέοι αισθάνονται ότι θέλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο για την Ελλάδα, οφείλουν να σταματήσουν να περιορίζουν την πολιτική τους δραστηριότητα ασκώντας κριτική στα social media. Πρέπει να σηκωθούν από τον καναπέ και να προσπαθήσουν μέσω της πολιτικής να λύσουν τα προβλήματα, αντί να τα περιγράφουν. Να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αυτό που θα ήθελαν οι ίδιοι να δουν από τους πολιτικούς.

Συναντάς στον δρόμο έναν άνθρωπο της ηλικίας σου και του συστήνεσαι. Τι του λες;

Με ενδιαφέρει περισσότερο να μάθω εγώ πράγματα για εκείνον. Όταν έρχονται παιδιά της ηλικίας μου και μου λένε “εσύ είσαι ο Κυρανάκης;”, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να λέω “είμαι ο Κωνσταντίνος”. Ζητώ το δικό τους όνομα και ρωτάω με τι ασχολούνται.

Αν υπάρχει χρόνος τους ζητώ και την άποψή τους για τη Νέα Δημοκρατία και αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Η δουλειά μου είναι πάνω από όλα να ακούω τον κόσμο και τον εκφράζω, να τον εκπροσωπώ. Όχι να μιλάω για τον εαυτό μου.

Πως βλέπεις σήμερα τα Νότια και τα φαντάζεσαι σε 5 χρόνια;

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Μπαρτσελονέτα, τις Κάννες ή το Σαν Τροπέ. Θέλω να δουλέψω σκληρά, ώστε η Ριβιέρα να αλλάξει, να αναδειχθεί, και η Αθήνα να κοιτάξει ξανά τη θάλασσα.

Η επένδυση του Ελληνικού πρέπει να προχωρήσει και σε 5 χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί τα βασικά της κομμάτια. Οι μαρίνες να εκσυγχρονιστούν και να προσελκύουν ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Η αισθητική της Ριβιέρας να αναβαθμιστεί, να γίνουν τα Νότια ένας τόπος που θα χαίρεσαι, όχι μόνο να ζεις, αλλά και να εργάζεσαι. Από τα Νότια περνάει η ανάπτυξη ολόκληρης της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Γιατί να επιλέξει κάποιος πολίτης των Νοτίων να σε ψηφίσει την Κυριακή;

Για να με στείλει στη Βουλή να τον εκπροσωπήσω. Να μιλήσω δυνατά γι’ αυτόν, για τη γενιά μας, για όλα αυτά που δεν έχει τη δυνατότητα να πει μόνος του. Δίνοντας έναν “σταυρό” στην κάλπη, μου δίνει τη δύναμη να παλέψω γι’ αυτόν με μεγαλύτερη νομιμοποίηση.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών; Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να φέρει κάτι καινούριο;

Αυτό που περιμένουν σήμερα οι πολίτες είναι μια κυβέρνηση που θα δώσει τα κίνητρα για να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή στην Ευρώπη και στον κόσμο. Κι οι συνομίληκοί μας αντί να φεύγουν, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, να αρχίσουν να επιστρέφουν πίσω.

Το διακύβευμα σήμερα είναι αν η χώρα θα φύγει μπροστά με ορμή ή αν θα μείνει σε αυτήν την παρακμή, την οποία βιώνουμε τα τελευταία 4,5 χρόνια. Αν την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ισχυρή εντολή, θα οδηγηθούμε, είτε σε επαναληπτικές εκλογές με τον κίνδυνο ακυβερνησίας, είτε δε θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, με την ταχύτητα και με την αποφασιστικότητα που θέλουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;